Nöbetçi Vekil Karayel Vatandaşın Sorunlarını Dinledi

Güncelleme Tarihi:

Nöbetçi Vekil Karayel Vatandaşın Sorunlarını Dinledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 12:46

İSMAİL EMRAH KARAYEL

AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulaması kapsamında Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel vatandaşların sorunlarını dinledi.
İl binasında açıklamalarda bulunan Milletvekili İsmail Emrah Karayel sadece AK Parti’ye oy verenlerin değil tüm Türkiye’nin temsilcileri olduklarını söyleyerek, “Malumunuz Kayseri’den her 3 kişiden 2’si, Türkiye’den de her 2 kişiden 1’i AK Parti dedi. Ama gelinen aşamada hükümetimiz ve sayın başbakanımızın yaptığı açıklamayla da bir kez daha ifade edildi ki, AK Parti olarak tüm Türkiye’nin Kayseri milletvekilleri olarak da tüm Kayseri’nin temsilcisiyiz. Bu vesileyle istikrara oy verdikleri için tüm AK Parti gönüldaşlarına teşekkür ediyoruz. Bugün burada AK Parti İl Teşkilatı tarafından uygulamaya konulan ve bizden önce de var olan ve Türkiye’de örnek olarak gösterilen nöbetçi vekillik uygulaması kapsamında bulunuyoruz. Nöbetçi vekillik uygulaması kapsamında her hafta bir vekilimiz şehrimizde hemşehrilerimizle bir araya geliyor. Bu kapsamda tebrik etmek isteyenlerin tebriklerini alıyoruz, sıkıntısı olanların sıkıntısını dinliyoruz ve önerisi olan hemşehrimiz varsa onları da dikkatlice dinliyoruz. Bugün de bu kapsamda buradayız” dedi. Rusya ile ilişkileri değerlendiren Milletvekili Karayel, “Rusya bunu kriz haline getiriyor. Tabi bu uçak içeriye girip müdahale edilmeseydi neler olurdu düşünülebilir ama Türkiye büyük bir devlet olduğu için yapması gerekeni yapmış, kendi hudutlarını korumuştur. Biliyorsunuz hudut namustur ve korunması gerekir. Dolayısıyla yapılan işlemle ilgili Türkiye açısından bir sıkıntı yoktur. Rusya bunu krize çevirerek kendine göre yalnızlaştığı bir dönemde NATO tarafından tehdit olarak algılandığı bir dönemde, Avrupa Birliği ve Amerika tarafından ambargoya tabii tutulduğu bir dönemde etrafında nadir iyi ilişkiler kurduğu ülkelerden birisi olan Türkiye’ye böyle bir tavır sergileme tercihinde bulundu. Devletler tercihlerinin neticesine katlanmak durumundadır. Rusya kendine göre hamleler yapmaktadır, Türkiye de bunun karşılığında enerji tedarikinin çeşitliliği olmak üzere bütün hamlelerini yapmaktadır, planları hazırdır” diye konuştu. Terör örgütü PKK’nın araziden temizlendiği gibi şehir merkezlerinden de temizleyerek Türkiye’nin PKK’dan temizleneceğini kaydeden Karayel, “7 Haziran’dan sonra AK Parti’ye yapılan en büyük eleştirilerden birisi PKK ile yapılan işlerdi, çözüm süreciydi. PKK kendi yaptığı işlerin neticesinde çözüm sürecinin ortadan kaldırılmasını doğurdu. Şuanda Doğu’da yapılan işler devletin iş yapış tarzlarından birisidir. Şuan Doğu’da arazide nasıl PKK’nın beli kırıldıysa şehir içinde de aynı şey yapılmaktadır. PKK Allah’ın izniyle bu operasyon sonrasında şehirlerden de sökülüp atılacaktır ve Türkiye 30 küsür yıldır uğraştığı PKK belasından Allah’ın izniyle kurtulacaktır” ifadelerini kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan hükümetin eylem planını da değerlendiren Karayel, AK Parti’nin seçimden önce söylediklerinin vaat değil taahhüt olduğunu sözlerine ekledi.
Basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Karayel, vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. Karayel’e AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Ömerli de eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!