Nobelli bilim adamı Sancar pulları kapış kapış

Güncelleme Tarihi:

Nobelli bilim adamı Sancar pulları kapış kapış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 17:31

Türk Bilimadamı Aziz Sancar'ın, Nobel Kimya ödülünü almasının ardından PTT'nin çıkardığı pullar satışa çıkmasının ilk gününde rekor kırdı. PTT'nin pulları, 10 Aralık itibariyle satışa çıkarmasının ardından ilk gün 100 bin pulun 11 bini; 2700 zarfın 1500'ünün satıldığı öğrenildi. 

Haberin Devamı

PTT yetkililerinden edinilen bilgiye göre, pul ile zarfın üzerinde yer alan fotoğraf ile kimya nobeli almasını sağlayan çalışmanın özeti olan görsel Sancar tarafından hazırlandı. Ancak Aziz Sancar, kendi adına basılan pula henüz dokunmadı. PTT yetkilileri, 14 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelecek olan Sancar'a sunulmak üzere hazırlık yapıldığı bilgisini verdi. 

PUL 2.80'DEN; ZARF 3.75'TEN SATILIYOR
Sancar, anma pulu 2,80 liradan; ilk gün zarfı ise 3,75 liradan satılıyor. 100 bin adet satılan pul ve 2700 adet satılan ilk gün zarfları PTT merkez müdürlüklerinden ve www.filateli.gov.tr adresinden  alınabiliyor. PTT yetkilileri, pullara hem yurtiçi hem de yurtdışından büyük ilgi olduğunu belirterek, çok kısa sürede tüm pulların satılacağı tahmininde bulunuyor.

Haberin Devamı

Nobelli bilim adamı Sancar pulları kapış kapış



Prof. Dr. Aziz Sancar, hücreleri hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmüştü.

ayalp@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!