Nobelli Aziz Sancar'ın öğretmeni İzmir'de yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Nobelli Aziz Sancarın öğretmeni İzmirde yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 10:26

Nobelli Aziz Sancar'ın öğretmeni İzmir'de yaşıyor

Haberin Devamı

2015 Nobel Kimya ödülünü kazanan Türk bilim adamı Aziz Sancar'ın Mardin Savur Ortaokulunda 3 yıl Fransızca öğretmenliğini yapan Cumhuriyet dönemi öğretmenlerinden, şu anda İzmir'de yaşayan Suat Kavak (86) eski öğrencisini bir kez olsun görmek istediğini söyledi.
Araştırmacı Yazar Mehmet Sait Tunç, "Mardin'e iz bırakan öğretmenler" adıyla kitaplaştıracağı projesi için İzmir'de araştırma yaparken ilginç bir durumla karşılaştı. Nobel ödüllü Türk Bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Savur Ortaokulu'nda 3 yıl boyunca Fransızca öğretmenliğini yapan Suat Kavak ile karşılaşan Tunç, kendisiyle söyleşi yaptı. Kitapta Suat Kavak'ın da anılarının yeralacağını belirten Mehmet Sait Tunç, "1923-1970 yılları arasında Mardin ve İlçelerinde iz bırakan öğretmenleri araştırıp, bulduklarımla görüşmeye başladım. Şu anda İzmir Sasalı'da yaşayan Suat hoca ile karşılaştım. Bana dünyaca ünlü bir bilim adamı Sancar'ın öğrretmeni olmaktan gurur duyduğunu söyledi. EGE MARDER desteği ile hazırladığım bu kitapta hem Mardin ve ilçelerinde hem de İzmir'de şu anda hayatta olan 150 öğretmeni 24 Kasım öğretmenler gününde bir araya getirmek istiyoruz. Kitaptada Cumhuriyet döneminin bu değerli öğretmenlerine yer vereceğiz" dedi.
Sohbette öğrencisi ile gurur duyduğunu söyleyen Suat Kavak, sınıfta Aziz Sancarın son derece zeki, afacan ve futbola çok düşkün bir öğrenci olduğunu anlattı, "O dönemde de tıpkı lise ve üniversitede olduğu gibi ortaokulda da okul birincisi oldu. İzmir'e geldiğinde onu görmek en büyük arzum" dedi.
Mustafa OĞUZ İZMİR (DHA)
FOTO

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!