Nizip'te 'istihdam destekleri' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Nizipte istihdam destekleri toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 09:10

Nizip'te 'istihdam destekleri' toplantısı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Ticaret Odası, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliği ile Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda 'İstihdam Destekleri Bilgilendirme' toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, 7 Şubat'ta Ankara’da gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iş dünyası tarafından istihdama destek sözü verildiğini belirtti.

Nizipli İşadamları olarak Mart ayı sonuna kadar 500, yıl sonuna kadar ise 1500 kişi istihdam sözü verildiğini hatırlatan NTO Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan istihdam seferberliğine Nizip’li İşadamları olarak en üst düzeyde katılım sağlanacağına inanmaktayız. İstihdam seferberliğinin yürütülmesi için işadamlarına Nizip Ticaret Odası olarak daima destek ve rehber olunacaktır. İşadamlarımızın istihdama katkı sağlarken devletimizin vermiş olduğu desteklerden en üst düzeyde faydalanmaları için çalışmalarımız devam edecektir. Günümüzde işyerlerinin nitelikli personel çalıştırmaları firmaların faaliyetlerini sürdürmek için oldukça önemlidir. İlçemizde faaliyet gösteren KOBİ'lerin nitelikli eleman desteğinden faydalanması, işsizliğin azalması ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması için İŞ-KUR tarafından eğitimler de verilmektedir. Bu nedenle işadamlarımızın bilgilendirme toplantısına katılmaları önem arz etmektedir. Son zamanlarda dış kaynaklı çeşitli örgütler ülkemize pek çok sıkıntı yaşatmaktadır. Bu nedenle millet olarak içeride birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimiz dik duruşuyla bunların hepsini aşacak güce ve azme sahip olduğumuzu gösterdik. Şimdi ise işadamları olarak istihdam ve ekonomide dik durma ve destek olma zamanıdır. 2017 yılında işsizliğin azaltılması için istihdama Nizipli firmalar olarak destek vermeliyiz."

KOSGEB Nizip İlçe Temsilcisi Mustafa Aydın ve İş-Kur Şube Müdürü Atilla Akarslan toplantıda katılımcılara istihdam destekleri hakkında birer sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!