Nizip'te bekçiler yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Nizipte bekçiler yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 12:00

Nizip'te bekçiler yemin etti

Haberin Devamı

Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitimleri tamamlanan 20 mahalle ve çarşı bekçisi düzenlenen yemin töreniyle göreve başladı.
Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Karakolu’nda gerçekleştirilen yemkin törenine Kaymakam Kemal Şahin, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi, Akdoğan, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ve mahalle bekçilerinin aileleri katıldı.
Mahalle bekçilerinin göreve başlaması ile birlikte Nizip’te ilk etapta 20 bekçinin görev yapacağını söyleyen Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, “Çarşı ve mahalle bekçileri emniyet hizmetleri kapsamına alınmıştır. Mahallelerde yaşanabilecek olaylara anında müdahale etme, bölge vatandaşlarının şikâyet ve taleplerini iletme görevini üstlenen bekçilerimiz asli görevlerini yapmak üzere sahaya çıkıyorlar” dedi.
Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, “Yoğun olarak gece saatlerinde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı önlemlerin alınmasında bekçiler önemli bir rol oynayacaktır. Bekçilerimiz önleyici kolluk hizmeti verecektir. Mahalle bekçilerimizi sosyal görevlerini de yerine getirecektir. Biz onlara gece kartalları diyoruz. Özveriyle görev yapacağınıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!