Niyet etmeden oruç tutulur mu?

Güncelleme Tarihi:

Niyet etmeden oruç tutulur mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 15:28

Emre Dorman, hurriyet.com.tr'ye özel yaptığı programda çok sorulan sorular arasında yer alan 'Niyet etmeden oruç tutulur mu?' sorusunun cevabını yanıtladı. Peki Niyet etmeden oruç tutulur mu? İşte Emre Dorman'ın konu hakkındaki yorumu

Haberin Devamı

Bir Müslüman için yerine getirmesi gereken ibadetler birer niyettir. Bu sözlü olarakta yerine getirilebilir ama zaten Allah bizim niyetimizi bildiği için, biz her gün oruç tutacağımız zaman bunu Allah'a bildirmemiz zorunda değildir.

Bir Müslüman eğerki Ramazan ayı geldiği zaman o ayı oruçlu geçirmesi gerektiğini biliyorsa, o ayda zaten oruçlu olması gerektiği zamanlarda yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden uzak durması gerektiğini ve sadece bunlarla sınırlı olmayarak o orucun kendisine manevi anlamda da bir anlam ve değer katması gerektiğini bilecektir.

Haberin Devamı

Bu sebeple her sabah sahur vakti 'Allah'ım ben bugün oruç tutmaya niyetlendim, sen benim orucu kabul et' şeklinde sözlü olarak bir niyet getirme zorunluluğu yoktur. Çünkü bir insanın gerçek anlamda iradesiyle, kendi özgür iradesiyle verdiği bir karardır. O günü oruçlu geçirmeye niyet etmesi, içten gelen bir niyetle de gerçekleştirilebilir.

BAKMADAN GEÇME!