Niyet Büyükşehir’di şimdi yeniden Çankaya

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık’la önceki gün Ankara Hürriyet’e yaptığı ziyarette bir çok konudan konuştuk.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerin öne alınması ve kendisinin yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili sohbette çarpıcı cümleleri oldu Tanık’ın.
Tanık, son dönem yüksek sesle dillendirilen yerel seçim takviminin altı ay öne çekilerek 2013 yılı Ekim’ine alınmasıyla ilgili “özel bir tehdit ya da tuzak” algısının olmadığını belirterek söze başladı ve şöyle devam etti:

TEHDİT HİSSETMİYORUM

“Özel bir tehdit ve tuzak algısı hissetmiyorum. Zaten 2013 yılının Kasım-Aralık ayları gibi seçim öncesi verdiğim vaatleri tamamlamış olmayı hedefliyorum. Yerel seçimin öne çekilmesinin Çankaya için artısı olabilir. Sonuçta bizim bölgemiz kuzeye bakan bir yerleşim yeri ve Ankara’da zor kış şartlarıyla karşı karşı kalan bir yer. Seçimler hangi ayda olursa olsun bizim açımızdan hiçbir şey fark etmiyor.

Haberin Devamı

KAMUOYU YOKLAMASI GİBİ

Yerel seçimler bir sonraki genel seçimler öncesinde kamuoyu yoklaması anlamına da geliyor. Öne çekilmek istenmesinin altında bu düşünce de yatıyor. AKP’nin ciddi çekinceleri var.”
Yeniden Çankaya ya da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylıkla ilgili düşüncelerini sorduğumda geçmişe dönük ilginç bir bilgiyi de şöyle paylaştı Tanık:

2013 YILI SONUNA KADAR KARAR VERİLMİŞ OLUR

“Adaylık kendi isteğinize bağlı bir süreç değil. Şu an tasımız da tarağımız da duruyor. Yeniden görev almak için gerekli olan güç ve değerlere sahibiz. Yani bunca eziyete rağmen devam edebiliriz. Daha önceki seçime Büyükşehir Belediyesi’ne niyetle başlamıştık. Şimdiki düşüncem ise Çankaya’ya devam etmek yapılabilir bir iş olarak görülüyor. Tabi işin içinde aday olmamak da var. Seçim zamanında yapılırsa 2013 yılı sonuna kadar kesin bir karar verilmiş olur diye düşünüyorum.”
Çankaya’da seçilen belediye başkanının bir daha aday gösterilmeme geleneği Tanık’la değişir mi, bunu zaman gösterecek...

Yazarın Tüm Yazıları