'Niye konuşuyorsun kardeşim gereğini yap'

Güncelleme Tarihi:

Niye konuşuyorsun kardeşim gereğini yap
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 22:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi konuşuyorlar, ‘Kerkük’teki o bayrak inecek yoksa fena olur’. Yok canım. Niye konuşuyorsun kardeşim, niye gereğini yapmıyorsun. Konuşmakla bu işler olmuyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YENİ MODELDE DENETİM YOK

“Kendi milletvekiline hesap veremeyen bir siyasi anlayış, millete de hesap veremeyecektir. Hepimiz vergi öderiz, kahvede çay içseniz vergisi vardır, yakınınız ölür kefen bezi alırsınız vergi vardır. Hepimiz vergi ödüyorsak, siyaset kurumu onun hesabını vermek zorundadır, demokrasinin çıkış kaynağı budur. Yeni modelde denetim yok. Ülkenin geleceğini, bekasını düşünüyorsanız, elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve oyunuzu öyle kullanacaksınız. Gün Türkiye’nin bekası günüdür. Yeni modelde başbakan yok, Bakanlar Kurulu yok, TBMM’den güvenoyu istemek de yok. Niye rejimi değiştiriyoruz. Niye bütün yetkileri bir tek adama veriyoruz. 80 milyonun kaderini bir kişiye bağlıyoruz. Ya o bir kişi hata yaparsa, faturayı 80 milyon ödeyecek. Bu anayasa değişikliği ile bir siyasi partinin genel başkanına hâkim tayin etme yetkisi veriyoruz. Siyasi otorite hâkim tayin ederse orada adalet olmaz.

Haberin Devamı

DİLİNE HÂKİM OLMASI LAZIM

Devleti yönetenlerin diline hâkim olması lazım. Ne diyorlardı; ‘Menbiç’e gideceğiz’. Girdiler mi, hayır, ‘Rakka’ya gideceğiz’, git kardeşim elinden tutan mı var. Gittiler mi, yok gitmediler. İlk kez Cumhuriyet tarihinde Türkiye toprak kaybına uğradı. Süleyman Şah türbesinin bulunduğu yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeriydi. Oradan kaçtılar ve topraklarımızı terk ettiler. Bulamaç Adası, burnumuzun dibinde, Türkiye’ye ait Yunanistan bayrağı dalgalanıyor. Ses çıkartıyorlar mı, tık bile yok. Şimdi konuşuyorlar, ‘Kerkük’teki o bayrak inecek yoksa fena olur’. Yok canım. Niye konuşuyorsun kardeşim, niye gereğini yapmıyorsun. Konuşmakla bu işler olmuyor. Sabah konuşursun, öğle konuşursun, akşam konuşursun bütün dünya dalga geçer, ondan sonra hiçbir şey de yapmazsın. Bu benim ağırıma gidiyor.

BİZİM GENÇLER EL BAB’DA

Elli defa söyledik, Suriye’nin içini karıştırmayın, oraya bir bidon su ile gidin. Benzinle gittiler. Fatura ne oldu. 3.5 milyon Suriyelimiz var. Ama onlar birinci sınıf vatandaş, bizimki ikinci sınıf vatandaş. Bizim gençlerimiz El Bab’da şehit olur, onlar burada gezip eğlenirler. Bunu hangi vicdan kabul eder. ‘Evet’ çıkarsa vatandaşlık vereceğiz. ‘Evet’ oyunun anlamlarından biri de budur.” 

Haberin Devamı

1 OY DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR

“Bir oyla dünyayı değiştirir, demokrasiye destek verirseniz. ‘Hayır’ çıkması ne demektir, Türk halkı baskılara direndi, ‘hayır’ dedi, demokrasiden yana tavır aldı. Türkiye’nin itibarı artacaktır. Sandıkların korunmasını bize bırakın. Devletin uçaklarını, arabalarını, paralarını, forsunu kullanıyorlar. Buna rağmen vatandaşa neden ‘evet’ oyu kullanacaklarını anlatamıyorlar. Tek gündemleri Kemal Kılıçdaroğlu. Allah inandırsın Kılıçdaroğlu olmasa miting de yapamayacaklar. Bu parayı nerden buluyorlar, devletin parası. 12 Eylül darbesinde de böyleydi. Tek başına Kenan Evren vardı. Ama millet uyandı. Millet ‘Ben demokrasime sahip çıkacağım’ diyor.”

Haberin Devamı

Niye konuşuyorsun kardeşim gereğini yap

‘EVET’ ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, Gaziantep Üniversitesi'nin karşısındaki 'evet' çadırını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na bir kişi "Ben gencim, milletvekili olmak istiyorum. Siz de 'evet' deyin" dedi. Kılıçdaroğlu ise neden 'hayır' demesi gerektiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, bir araya geldiği kadınlardan da kapı kapı gezerek kadınları ikna etmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!