Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü’nü Güneydoğu’da tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü’nü Güneydoğu’da tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 12:33

Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü’nü Güneydoğu’da tanıtıyor

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA)- NİŞANTAŞI Üniversitesi, Educaturk Şanlıurfa Yüksek Öğrenim Fuarı ile Londra Kampüsü tanıtımına Güneydoğu’da devem ediyor.





Şanlıurfalı rehber öğretmenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla başlayan Educaturk Şanlıurfa Yüksek Öğrenim Fuarına yaklaşık 25 devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. Fuarda NTV ve CNBC-E kanallarında Doğru Tercih programının yapımcı ve sunucusu Sadık Gültekin açılış semineri verirken, Şanlıurfalı öğrenciler bu yıl YGS ve LYS sınavlarına yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirtti Rehber öğretmenler ise öğrencilerin ağırlıkta MF3, MF4 ve TM3 bölümlerini tercih edeceklerini söyledi.





Güneydoğu illerinde geçen yıllarda sağlık teknikerliğinin çokça tercih edildiğini ancak son zamanlarda 4 yıllık sağlık bölümlerine kaymanın olduğunu söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş, “Tıp ve diş hekimliği gibi ağırlıkta bölümler isteseler de, hemşirelik, odyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi bölümlere ilgi yoğun. Mühendisliklere ciddi bir ilgi var. Özellikle inşaat mühendisliği, elektrik-elektronik ve mekatronik cazip görülüyor” dedi. Ayrıca, beden eğitimi ve dil eğitimine de ilgi olduğunu anlatan Karataş, “BESYO’ya karşı da ilgi var. Özellikle kız öğrencilerin ilgisi yoğun. Dil eğitimine de yönelim oldukça fazla görülüyor. Şanlıurfalı öğrenciler meslek seçimi konusunda farkındalığı yüksek, ancak doğru tercih konusunda çok net bilgi sahibi değiller. Burada rehber öğretmenlerimize önemli bir iş düşüyor” diye konuştu.





Çift anadal, güvenli eğitim, sürekli eğitim ve yüksek lisans eğitim imkanlarının yanı sıra iyi İngilizce eğitimi için öğrencilere Londra Kampüsü imkanı sunduklarını belirten Hatice Karataş, “Nişantaşı Üniversitesi’ne yerleşen tüm öğrencilerin dönemlik veya yıllık olarak eğitim alabilecekleri Londra Kampüsü için hiçbir ek ücret alınmayacak. Öğrencilerin yurt genelinde bu kampüse ilgileri var ve dil eğitimi konusunda oldukça hassaslar. Anavatanında İngilizce öğrenme fikri öğrencilere sıcak geliyor” açıklamasını yaptı.





Educaturk fuarları Şanlıurfa’nın ardından Gaziantep Yüksek Öğrenim Fuarıyla devam edecek.



(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!