Nişanlıyım ama bir başkasından etkilendim

Bir yıldır nişanlıyım ama benimle aynı şirkette çalışan başka birinden etkilendim. Kafam çok karışık. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

Feyza Abla, bir yıldır niÅŸanlıyım. NiÅŸanlımla aynı üniversitede okuduk ve dört yıldır beraberiz. Ãœniversite bittikten sonra ben güzel bir iÅŸe girdim, niÅŸanlım ise hâlâ bir iÅŸ bulamadı. Ama ben bunu hiç problem etmedim. Birbirimizi seviyoruz.Â
Öte yandan nişanlım aşırı kıskanç biri ve hayatımı çok kısıtlıyor.
Ben de buna dayanamıyorum.
En büyük kavgalarımız da bu yüzden yaşanıyor.
Bir süre önce çalıştığım kurumun bir haftalık bir eğitimi vardı. Orada yine benimle aynı kurumda çalışan biriyle tanıştım. Bu beyle birbirimizden etkilendik. Ona nişanlı olduğumu söyledim, aramızda hiçbir şey olamayacağını da... O da anlayışla karşıladı. şimdi sadece iki arkadaş gibi görüşüyoruz ama kafam çok karışık. Nişanlıma böyle bir şey yapamam, ona kıyamam. Belki arkadaş olarak görüşüyoruz ama birbirimizden etkilendiğimiz de aşikâr... Ne yapacağımı bilmiyorum, bana yardımcı olun lütfen.
ÂRumuz: Esmer

Haberin Devamı

Sevgili kızım, işte zaman zaman uzun süren ilişkilerde bu tür olaylara rastlanabiliyor.
ılişki zaman içinde monotonluk getiriyor, yıllardır birlikte olmak, aynı okulda okumak, pek çok şeyi paylaşmak artık bu beraberliğin heyecanını yok ediyor.
Bu arada bir de dediğin gibi tartışmalar, aynı bakış açısına sahip olmamak da ilişkiyi zedeleyebiliyor. Bu defa bir başkasına karşı çekilme hissedilebiliyor.
Aslında kendi kendine oturup iyice düşünmelisin. Nişanlını eskisi kadar seviyor musun, onunla bir ömür geçirmeye hazır mısın, onu kaybedersen üzülür müsün? Bu sorulara vereceğin cevaba göre hareket et.
Gerçekten onu eskisi gibi sevmiyorsan, evlenmekle hata edebilirsin.


Eşim, rüyalarımda beni aldatıyor


Güzin Abla, evli ve iki çocuk annesi genç bir kadınım. Birkaç aydır hemen her gece aynı rüyayı görüyorum.
Rüyamda eşimin, yakın çevremizden bir kızla beni aldattığını görüyorum, hem de çok ayrıntılı bir şekilde.
Eşim çok yakışıklı bir adam. şükürler olsun ki evliliğimiz iyi gidiyor. Ama bu rüyalar yüzünden huzursuzum. Kocamı o kızla görmek beni gerçekmiş gibi delirtiyor. Onunla gerçek hayatta karşılaştığımızda da çok tedirginim. Kocamın ona bakışlarını yakalıyorum. O kızın da kocama kaçamak bakışlar attığının farkındayım. Yoksa rüyalarım doğru mu çıkacak?
 Rumuz: Ya gerçekse

Haberin Devamı

Sevgili kızım, sanırım bütün sorun, kocanın bu kıza karşı gerçekten ilgisi olduğunu düşünüp, tedirginlik duymandan kaynaklanıyor. Karşılaştığınızda, onlara değişik bir gözle ve kuşkuyla bakıyorsun. Bu duygu ve düşünceler de senin bilinçaltını etkiliyor.
Biliyorsun, rüyaların çoğu bilinçaltının ürünüdür. Bu yüzden tekrar tekrar aynı rüyaları görüyorsun.
Kocanın sana karşı tutumu değişti mi? Seni aldattığını düşünmen için geçerli bir nedenin var mı? Artık seninle ilgilenmiyor mu? Bu saydıklarımla ilgili kuşkuların varsa, o zaman dikkat etmelisin. O genç kızın kimlerle görüştüğünü araştırabilirsin örneğin.
Eğer boş yere kuşku duyuyorsan, sana da eşine de yazık oluyor demek ki... Tabii bu arada kocanla açık açık konuşabilirsin de.
Ancak kuşkuların boş çıkarsa, mahcup olman da söz konusu.

 

Yazarın Tüm Yazıları