Nisan Yağmuru Saç Ve Cilt Sağlığını Koruyor

Güncelleme Tarihi:

Nisan Yağmuru Saç Ve Cilt Sağlığını Koruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 08:27

ANADOLU’DA HALEN ŞİFA KAYNAĞI OLARAK TOPLANAN VE 13 MAYIS’A KADAR BİRİKTİRME SÜRESİ OLAN NİSAN YAĞMURLARININ SAÇ VE CİLT SAĞLIĞINI KORUDUĞU BELİRTİLDİ.

Anadolu’da halen şifa kaynağı olarak toplanan ve 13 Mayıs’a kadar biriktirme süresi olan Nisan yağmurlarının saç ve cilt sağlığını koruduğu belirtildi.
Bereket ve bolluğu ifade eden Nisan yağmurlarının hep sevinçle beklendiğini ve karşılandığına işaret eden Nabız Sağlıklı Yaşam Derneği başkanı Dr. Orhan Şahin, “Kışın ağırlığı ve tembelliği baharın gelmesiyle hareketlenmeye başlarken, Nisan yağmurları da uyandırılan tabiatın bir parçası halinde geliyor. Özellikle saç ve cilt sağlığında alternatif bakım ve tedavi yöntemlerinin arandığı günümüzde, uygun şartlarda toplanan Nisan yağmurları yararlı olacaktır. Halen Anadolu’da Nisan yağmurlarının toplanıp, sağlık amacıyla birçok alanda kullanıldığı görülmektedir. Hastalara, misafirlere verildiği gibi yemeklerde de kullanılmaktadır. Özellikle Rumi Nisan ayının 2. yarısından 13 Mayıs’a kadar yağmur sularının temiz kaplarda toplanarak biriktirilmesi daha sonra kullanılması adet haline gelmiştir” dedi.
Nisan yağmurlarının özellikleri hakkında da bilgiler veren Dr. Orhan Şahin, “Bilindiği gibi ilkbaharın gelmesi ile birlikte bitki ve ağaçların çiçek tozları ve polenleri ile bitkisel kaynaklı reçine yağları rüzgar ve hava akımları ile atmosfere karışmaktadır. Aynı zamanda bu dönemde sahra çölünden kalkan tozlar atmosfere taşınarak üzerimize yağmaktadır. Çöl tozlarının güneş ışınlarının tesiri ile +2 değerlikte demir haline dönüşümü, çiçek toz ve polenlerinin besleyici özelliği Nisan yağmurlarına ayrı bir hususiyet kazandırmaktadır. Yoksa diğer zamanlardaki yağan yağmurlardan farkı yoktur. Özellikle toplanacak Nisan yağmuru hava kirliliğinin olmadığı dönemlerde veya yerlerde toplanabilirse daha yararlı olur. Özellikle geniş ağızlı kaplarda toplanan yağmur sularının cam kaplara aktarılarak buralarda saklanması güneş görmemesi uygundur. Bu amaçla toplanan suların özellikle saçlarda besleyici, dökülmeyi önleyici özellikte olduğu bilinmektedir. Özellikle cilt bakımında nisan yağmurları tonik olarak kullanılmaktadır. Alternatif cilt bakımı arayan aynı zamanda uygun fiyatı olsun diyorsanız size tabiatın sunduğu ücretsiz nimetlerden istifade etme fırsatıdır, bu aylar. Özellikle yemeklere katılmadan, cilt bakımında kullanılmadan önce bu sulara katılacak zemzem suyu ile yapılan karışım daha yararlı olacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!