Nimet Baş nasıl isyancıbaşı oldu

Güncelleme Tarihi:

Nimet Baş nasıl isyancıbaşı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 00:00

Hiç kilo problemi olmayan AK Partili kadın siyasetçi, televizyonda doktor Mehmet Öz’ü görünce niye isyan etti? Meğer yalnız değilmiş.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz’ün her yaz, daha güzel, daha estetik, daha gözalıcı, kadın bedeni önerilerine hiç beklemeyeceğiniz bir yerden itiraz geldi. Üstelik bu kişi tam da Öz’ün önerdiği beden ölçülerine sahip ve diyetin ‘d’siyle ilgisi yok...
Şimdilerde TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yapan, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş (Çubukçu), geçenlerde televizyonda ana haberleri seyrederken, birkaç kanalda birden Mehmet Öz’ü görünce dayanamamış olacak ki, şu tweet’i attı: “Mehmet Öz haberleri bana mı fazla geliyor? Her yaz nedir bu bombardıman?”
Tam bir dokun, bin ah işit vakası! Olay bir anda isyana dönüştü, mention’lar birbirini izledi:
“Toplumda, kadını vasıflarına göre değerli olmaktan çıkartıp fiziğinin kusursuzluğuna göre değerleyen bir bilinçaltı oluşturuldu” diye işi akademik tez boyutuna vardıran mı ararsın; “Halbuki diğer ‘kadınlık’ modellerinde bir özgürlük, bir özgürlük. Tek derdimiz sıfır beden özgürlüğü” diye çemkiren mi; “Türkçesini anlayamadığım için ne dediğini de anlayamıyorum; acaba bu yüzden mi zayıflayamıyorum:)” diye dalga geçen mi?
Sonuçta, tek derdi sıfır beden olmayan kadınlar “Sıfır beden dayatması, kadını insanlıktan çıkarıp diyet manyağı bir canavara dönüştürdü” mesajında birleşti.
Nimet Baş bu isyana aracılık etmekten memnun. Bir kalp doktorunun tamamen estetik açıdan değerlendirmesini ‘suni’ bulduğunu söylüyor: “Bu, Amerikan tipi ürün pazarlama taktiklerine benziyor ve çok plastik geliyor. Her yaz bununla karşılaşmak da sıktı beni. Çevremde buna benzer değerlendirmelerin yapıldığına da şahit olunca kendimi tutamadım, tweet’ledim duygularımı. Baktım ki yalnız değilmişim.”

Siyaset Dili

Haberin Devamı

(IN)
Biz tüzüklerle çarpışarak büyüdük.
(Başbakan Erdoğan’ın yeni nesillerin sansürle imtihan edilmesine rıza göstermeyeceklerini anlatırken Şair Ece Ayhan’dan alıntılayarak kullandığı cümle)

(OUT)
(Bazı kitaplar bombadan daha tesirli.)
(Başbakan Erdoğan’ın, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın kitap-bomba benzetmesinden rahatsız oldukları hatırlatması üzerine kullandığı cümle)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!