Nilüfer’de şenlik var

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer’de şenlik var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 13:08

Nilüfer’de şenlik var

Haberin Devamı

Cemal EKENTOK/ BURSA (DHA)- BURSA'nın merkez Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 16'ncıkez düzenlediği Çocuk Spor Şenliği’nin tanıtımı Halkevi’nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Her yıl Türkiye’nin iki büyük bayramı olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde gerçekleştirilen Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri bu yıl da geniş katılıma sahne olacak.

17 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

Dostluk, barış, kardeşlik rüzgarlarının eseceği spor şenliklerinde bu yıl 177 okuldan toplam 17 bin 50 öğrenci yer alacak. Şenliklere, okul öncesi-anaokulu kategorilerinde 57 okul, özel eğitim kategorisinde 12 okul, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde 56 okul, lise kategorisinde de 52 okul katılacak. 2 bin 145 takımla yarışlara katılacak öğrencilerin, centilmence gerçekleştireceği müsabakalar, şenlik havasında gerçekleşecek. 

26 BRANŞTA OLACAK

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde, 26 branşta müsabakalar olacak. Şenliklerde; atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, dart, eskrim, futbol, futsal, hentbol, oryantiring, tenis, kros masa tenisi, satranç, squash, uçurtma, voleybol, yüzme, yamaç paraşütü, model uçak, doğa yürüyüşü, petank, geleneksel oyunlar ve  geleneksel Türk okçuluğu dallarında müsabakaların yapılacağı şenliklerde ayrıca “Özel Eğitim Kurumları Şenliği” ve “Okul Öncesi-Anasınıfları Şenliği” düzenlenecek.

6’SI YURTDIŞINDAN 8 KARDEŞ ŞEHİR KATILIYOR

. Bulgaristan’ın Ardino kentinden, Kosova’nın Peja kentinden, Macaristan’ın Balatanfüred kentinden, Romanya’nın Braila kentinden, Polonya’nın Lublin kentinden ve Ukrayna’nın Mykolayiv kentinden takımlar şenliklerde müsabakalara katılacak. Nilüfer’in Türkiye’de kardeş kentlerinde de Afyon’un Dinar ve Adıyaman’ın Tut kentinden öğrenciler şenliklerde yer alarak dostlukların pekişmesini sağlayacak.

AÇILIŞ PROGRAMI CENGİZ GÖLLÜ’DE

Nilüfer’de 1 ay boyunca renkli, coşku dolu müsabakalara ev sahipliği yapacak olan Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin açılışı 20 Nisan Perşembe günü Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda yapılacak. Açılışta öğrenciler ritim, cimnastik, modern dans ve halk oyunları gösterileri olacak.

SPOR ŞENLİKLERİNE ÖZEL “ŞENLİK MARŞI” 

Spor Şenlikleri’nin bu yıl özel marşı da var. Sözlerini Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu 7. sınıf  öğrencisi 13 yaşındaki Mine Altın’ın yazdığı, bestesini aynı okulun müzik öğretmeni Özgül Arı’nın yaptığı Şenlik Marşı bu yılki şenlikler boyunca salonlarda çalacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!