Nilüfer’de caz esintileri

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer’de caz esintileri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 10:25

Nilüfer’de caz esintileri

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- ULUSLAR ARASI Nilüfer Caz Tatili’nde, ünlü gitarist ve besteci Bilal Karaman’ın son projesi Manouche Ala Turca sanat severlerle buluştu. Konserde konuk olarak yer alan dünyanın en hızlı virtüözü Muhammed Yıldırır ile Ergün Şenlendirici de izleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde, Türkiye’den ve yurtdışından usta isimler caz tutkunları ile buluşmaya devam ediyor.  Türkiye’nin yetenekli genç müzisyenlerinden, gitarist ve besteci Bilal Karaman da son projesi Manouche Ala Turca ile Nilüfer’de sanatseverlerin karşısına çıktı.

Büyük ilgi gören konseri izleyenler arasında Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş da yer aldı. Dünya caz sahnelerinde prestij sahibi müzisyenlerle birlikte çalışma fırsatı yakalayan Bilal Karaman, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde verdiği konserde konuklara caz ziyafeti yaşattı.

Bilal Karaman, son zamanlarda tüm dünyada daha fazla ilgi görmeye başlayan Manouche (Gypsy Jazz) tınılarını yerli melodilerle buluşturduğu Manouche Ala Turca albümünden parçalar seslendirdi.

Kontrbasta Baran Say, akustik gitarda Özgün Bora ve Mehmet Mutlu’nun Karaman’a eşlik ettiği konserde konuk sanatçılar da geceye renk kattı. Hüsnü Şenlendirici’nin oğlu klarnet sanatçısı Ergün Şenlendirici klarnetiyle izleyiciyi büyülerken, dünyanın en hızlı virtüözü olarak Guinness Rekorlar kitabına giren Muhammed Yıldırır da kemanıyla adeta şov yaptı.

Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçıları performanslarından dolayı kutladı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!