Nilüfer ve Göksel'den kadınlara mesaj

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer ve Gökselden kadınlara mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 09:03

Müzik dünyasının iki önemli ismi Nilüfer ve Göksel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi hemcinslerine özel mesajlar gönderdi.

Haberin Devamı

NİLÜFER, 8 Mart için özel olarak kaleme aldığı mektubunda, ezilen ve baskı altında yaşamak zorunda bırakılan kadınlara “Başarmak için dik durun” diye seslendi: “2017 yılında kadınlarımız halen dayak yiyor, itilip kakılıyor, cahil bırakılıyor, çocuk denecek yaşta istemediği kişilerle zorla evlendiriliyor ve öldürülüyor. Kadınlarımız ne kadar değerli olduklarını anladıklarında, başlarını eğmeyip dik durmayı başardıklarında, yeteneklerini ve güçlerini keşfedip ortaya çıkardıklarında, çok şeyi başarabileceklerine inanmalıdır. Kızlarını okutmak istemeyen, eğitimlerine türlü nedenlerle engel koyan ebeveynler, önce kendi evlatlarına sonra da topluma zarar verdiklerini düşünmelidir. Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın birçok ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Kadın, bir evi yuvaya dönüştüren, ailesini sevgiyle bir arada tutandır. Şefkattir, detay düşünmekteki becerisiyle bir erkeği çekip çevirendir.”

Haberin Devamı

Nilüfer ve Gökselden kadınlara mesaj

Erkeğin yükü de ağır

Göksel, özgürlük için kadın ve erkeklerin eşit şartlara sahip olması gerektiğini söyledi, “Bu yüzden erkek çocuklarının eğitimi önemli” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında bugün Wepublic’te konser verecek olan Göksel de kadınların ortak sorunlarına dikkat çekti. Ünlü şarkıcı, özgürlük için eşit şartlar gerektiğini söyledi: “Kız çocuklarının eğitimden mahrum edilmesi, erken yaşta evlendirilmesi, kadınların çalışma hayatı içinde yeterince yer almaması ve kadın cinayetleri gibi çok mühim dertlerimiz var. Kadınlar kendi güçlerinin, kendi haklarının farkında değil. En önemli sorunumuz bu. Önceki nesillerden gelen yanlış bilgi ve davranış kalıpları söz konusu. Geleneksel aile yapımız erkeği yüceltip kadına bir adım geride durması gerektiğini öğretiyor. Aslında ben erkeklere atfedilen yükü de ağır buluyorum. Herkes eşit şartlara sahip olduğu zaman hepimiz kendimizi daha özgür hissedeceğiz. Bu yüzden kız çocukları kadar erkek çocuklarının da bu konuda eğitimi önemli.” 

Haberin Devamı

Nilüfer ve Gökselden kadınlara mesaj

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!