Nilüfer Sanat Çalıştayı başladı

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer Sanat Çalıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 14:11

Nilüfer Sanat Çalıştayı başladı

Haberin Devamı

Edip TEKİN / BURSA, (DHA) - BURSA'nın merkez Nilüfer Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Nilüfer Sanat Çalıştayı Türkiye’nin farklı illerinden gelen 15 resim sanatçısının katılımıyla başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  "Biz sanata tükürmenin son derece çirkin olduğunu ve sanata sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Misi Köyü Nilüfer Belediyesi Karavan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen Nilüfer Sanat Çalıştayı toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatçıların önemine vurgu yaptı.  Bozbey, “İçinde yaşadığımız şehrin gerçeklerinden yola çıkarak alternatif düşünce ve sanat üretimini desteklemek bizim en büyük arzumuzdur. Bunu da yıllardır yapmaya çalışıyoruz. Bursa’da dinamik bir sanat ortamı oluşturmak adına düzenlenen çalıştaya sanatçılarımızın katkıları çok önemlidir. Uludağ Üniversitesi ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim alan öğrenciler de bu çalıştayın paydaşı olacaklardır" dedi.
Sanatın devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bozbey, şöyle devam etti:
"Biz sanata tükürmenin son derece çirkin olduğunu ve sanatın sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu şekilde mutlu ve demokrasi içerisinde yaşayacağımıza inanıyorum. Bizim Nilüfer Belediyesi olarak insanın geleceğine yönelik projelerimiz var. Çılgın projelerimiz yok. İnsanı mutlu eden ve barış içinde yaşatacak projelere her zaman varız. Her işin başı sağlık olduğu kadar, eğitim de çok önemlidir. Eğitimsiz insan sağlığını nasıl koruyacak. Biz bu ülkede eğitim sorunun çözmediğimiz zaman hiçbir sonu çözemeyiz” 

“EĞİTİM SEVİYEMİZ İLKOKUL 3”

 Türkiye’deki eğitim ortalamasının ilkokul 3 seviyelerinde olduğuna dikkat çeken Bozbey, “Bu ortalama ile biz sanat kavramlarını nasıl öğretebiliriz. Onun çalışmasını yapmamız gerekiyor. Bursa’daki özellikle iş adamları gruplarının her biri sanat dalını sponsor olarak üstlenmiş olsa, her 15 günde bir Bursa’da inanılmaz sanat çalışmaları yapılabilir. Bir müddet sonra şehir bununla bütünleşmeye başlar. Bu şekilde ancak sanatı vatandaşlarla buluşturabiliriz” şeklinde konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!