Nilüfer Kadın Korosu Hollanda yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer Kadın Korosu Hollanda yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 10:17

Nilüfer Kadın Korosu Hollanda yolcusu

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’da 11 yıl önce kurulan ve konserlerinden elde ettiği geliri öğrencilere burs olarak veren Nilüfer Kadın Korosu, davetli olduğu Uluslararası Folklor Festivali'ne katılmak üzere Hollanda'ya gidiyor.



Daha önce hiç bir müzik eğitimi almayan32- 78 yaş grubundaki 105 kişiden oluşan Nilüfer Kadın Korosu üyeleri, yaptıkları Sıra Gecesi Konseri ve Bursa Gezeği ile ilgi çekiyor. Koro, İngilizce, Almanca, Arapça, İtalyanca ve Rusça şarkıları da söylüyor.



Amsterdam Podium Mozaik'te 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde sahneye çıkacak olan koro, festivale özel 45 kişilik kadrosuyla ve Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde, halk oyunları eşliğinde Türk Halk Müziği'nden örnekler verecek, danslar eşliğinde Roman şarkıları söyleyecek.



Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, koronun daha önce Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya'da konserler verdiğini hatırlatarak, yurtdışından gelen davetleri değerlendirerek Türk kültürünü ve Türk kadınını tanıtmak adına çaba gösterdiklerini söyledi. Koronun mayıs ayında da İtalya'da konser vermek üzere Roma'ya davet edildiğini belirten Şef Aysel Gürel, Nilüfer Kadın Korosu'nun sınırları aşan performansının gurur verici olduğunu kaydetti.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!