Nike dans yarışması finalinde bir Türk

Güncelleme Tarihi:

Nike dans yarışması finalinde bir Türk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2005 00:39

Nike’ın Almanya temsilciliği tarafından ülke genelinde düzenlenen ‘Studio 72’ adlı dans yarışmasının 23 finalisti arasında, Hamburglu Duygu Yılgör de yer aldı.

Spor ayakkabısı ve kıyafetleri üreten ABD şirketi Nike’ın dans yarışması için, tüm Almanya’da yapılan elemelerle binlerce kişi arasından 23 genç kız seçildi. Kızlar, Hamburg’ta Stage Holding School’da düzenlenen finallerde yeteneklerini gösterdi.

Michael Jackson, Prince ve Britney Spears’ın koreografı ve MTV Koreograf Ödülü sahibi Sean Cheesman, prodüktör Regina Weber ve Tiyatro ve Dans Okulu öğretim üyesi Prof. Viviana Giusti’nin jüri üyeliğini yaptığı finallerin ilk bölümünde, tüm finalistler aynı anda müzik eşliğinde dans ettiler. Daha sonra dörder kişilik gruplar halinde ve en son da tek tek sahneye çıkarak dans eden 23 kızdan, Sarah Hammerschmidt birinci seçildi.

Hammerschmidt, dünyaca ünlü Londra’daki dans okulu Pinapple Dance Studios’da eğitim alma ve Nike ile anlaşma ödülü kazandı.

ÇOK ZEVKLİ GEÇTİ

Dançılar arasında bulunan ve Hamburg’ta yaşayan Türk kızı Duygu Yılgör ise finallerdeki gururumuz oldu. Sekiz yaşından beri dans ettiğini söyleyen 17 yaşındaki Duygu, ‘Bir süreden beri düzenli olarak dans dersleri alıyorum. En büyük hobim bu. Yarışmaya, dans dersi aldığım okulun tavsiyesi üzerine katıldım. Çok zevkli geçti. Finale kalan 23 kişi arasında bulunmak güzeldi’ diye konuştu.

TEMSİLCİMİZ OLDU

Duygu Yılgör, tüm Almanya’da yapılan elemelerden sonra finallere katılma hakkı kazanan 23 kişi arasındaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!