Nikahtan kalktı idam edildi

Güncelleme Tarihi:

Nikahtan kalktı idam edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'de Joseph Roger O'Dell adlı bir cinayet ve tecavüz sanığının idam cezası, dün cezaevinde avukatıyla evlendikten 8 saat sonra zehirli iğneyle yerine getirildi.

1985 yılında Virginialı sekreter Helen Schartner'e tecavüz edip öldürmek suçundan idam cezasına çarptırılan mahkûm, son ana kadar suçsuz olduğunu iddia etti. Affedilmesi için başta Papa Jean Paul ve Rahibe Teresa olmak üzere pek çok kişinin devreye girdiği O'Dell'in nikâhı idamdan sekiz saat önce cezaevinde kıyıldı.

Birbirlerine dokunamadılar

O'Dell, avukatı Lori Urs ile evlendikten sonra ‘‘Bugün hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Çünkü sevdiğim kadınla evlendim'' dedi. Nikâhtan sonra sanığın eşine dokunmasına izin verilmedi, çift demir parmaklıklar arkasından sadece telefonla konuşabildi. 54 yaşındaki O'Dell'i kurtarmak için kampanya yürüten eşi Lori Urs, infazı izlemek istemedi.

Son sözü Vaya con dios

Mahkûmun, eşi Lori Urs'a son sözleri, ‘‘Vaya con dios'' (Tanrı'ya emanet ol) oldu. İdamdan yarım saat öncesine kadar O'Dell ile telefonla görüştüğünü söyleyen eşi Urs ise, ‘‘Kocamın suçsuzluğunu kanıtlamak için mücadeleye devam edeceğim'' dedi. O'Dell, isteği doğrultusunda İtalya'nın Palermo kentine gömülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!