Nijerya ilk galibiyetini aldı

Güncelleme Tarihi:

Nijerya ilk galibiyetini aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 21:35

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası B Grubu'nda Nijerya, Küba'yı 3-0 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Nijerya ilk galibiyetini aldıViktor Kassai, Gabor Eros, Istvan Albert (Macaristan)
Küba: Sanchez, Baquero, Labrada, Piedra (Dk. 52 Rosales), Cruz, Reyes, Morales (Dk. 73 Capote), Hernandez (Dk. 79 Perez), Diz Pe, Luis, Martinez
Nijerya: Okani, Ndidi, Madu, Shehu, Okorie, Umar (Dk. 81 Eduok), Michael, Kayode, Ajagun, Agboyi (Dk. 66 Orkuma), Osuchukwu (Dk. 47 Egbedi)
Goller: Dk. 19 ve Dk. 22 Umar, Dk. 67 Ajagun (Nijerya)
Sarı kartlar: Dk.12 Martinez, Dk. 43 Diz Pa, Dk. 88 Labrada (Küba), Dk. 64 Agboyi, Dk. 90 Shehu (Nijerya)

İki takımın da temkinli başladığı karşılaşmada Nijerya, 19. dakikada Umar'ın attığı golle öne geçti. Kayode, sol kanattan seri hareketlerle ceza alanına girerek topu boş durumdaki Umar'ın önüne bıraktı. Bu oyuncu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1. 22. dakikada Nijerya farkı ikiye çıkardı. Shehu'nun ceza sahası dışından yerden sert ortasında meşin yuvarlağa topuğuyla dokunan Umar, hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı: 0-2. Afrika temsilcisi, ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.

67. dakikada Nijerya'nın kaptanı Ajagun, farkı 3'e çıkaran golü kaydetti. Sol kanattan yapılan ortada topu kafayla ağlara gönderen Nijeryalı futbolcu, takımını rahatlattı: 0-3. 88. dakikada Nijerya, Ajagun ile penaltı atışından yararlanamadı.Nijerya, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Küba Teknik Direktörü Gonzalez: "Karşılaşma boyunca bizden daha iyi oynadılar ve sonunda da kazanmayı başardılar"

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası B Grubu'nda Nijerya'ya 3-0 yenilen Küba'nın teknik direktörü Raul Gonzalez, "Karşılaşma boyunca bizden daha iyi oynadılar ve sonunda da kazanmayı başardılar" dedi. Gonzalez, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, grupta oynadıkları iki karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Basit hataların maçın sonucunu belirlediğini belirten Gonzalez, "Maçtan önce de Nijerya favori olarak gösteriliyordu. Karşılaşma boyunca bizden daha iyi oynadılar ve sonunda da kazanmayı başardılar. Bu maçı geride bırakıp son maçımıza en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu turnuvaya gelmek, maçlara çıkmak bizim için paha biçilemez bir tecrübe" diye konuştu.

Nijerya Teknik Direktörü Obuh: "Bugün çok iyi bir maç çıkardık"

Nijerya Teknik Direktörü John Obuh ise ikinci maçlar sonunda gruptaki ilk galibiyetlerini aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Oynadıkları iyi futbolla kazanmayı hak ettiklerini dile getiren Obuh, şunları kaydetti: "Bugün çok iyi bir maç çıkardık. Küba futbolunun bizim futbolumuzla aynı seviyede olmadığı açık. Ancak bu tip üst düzey bir turnuvada yer alıyorlarsa saygı duymamız gerekiyor. Sahada da bunu gördük, iyi mücadele eden bir ekip vardı. Bu derece bizi zorlayacaklarını beklemiyordum. Taktiksel anlamda oyuncularımdan iyi verim aldım. İstediğimiz sonucu alarak sahadan ayrıldık."  Karşılaşmada attığı 1 golle turnuvadaki gol sayısını 3'e çıkaran takım kaptanı Ajagun da Küba galibiyetiyle üst tura çıkma umutlarının arttığını ifade etti.

Günün diğer karşılaşması;

 Fransa: 1 - ABD: 1

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Carlos Vera, Christian Lescano, Byron Romero (Ekvator)
Fransa: Areola, Foulquier, Umtiti, Sarr, Digne, Thauvin (Dk. 46 Ngando), Pogba, Lemina, Kondogbia, Bahebeck (Dk. 74 Veretout), Sanogo
ABD: Cropper, Yedlin, Neill, Torre, Ocegueda, Villarreal (Dk. 77 Cuevas), Joya (Dk. 88 Lopez), Trapp, Rodriguez, Gil, Hernandez (Dk. 46 Sorto)
Goller: Dk. 48 Sanogo (penaltıdan) (Fransa), Dk. 85 Cuevas (ABD)
Sarı Kartlar: Dk. 62 Sorto, Dk. 83 Joya (ABD), Dk. 79 Umtiti, Dk. 83 Pogba, Dk. 84 Sarr (Fransa)

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası A Grubu'ndaki Fransa-ABD karşılaşması, 1-1 berabere bitti. Karşılaşmaya rakip sahada etkili başlayan Fransa, ilk gol tehlikesini 13. dakikada yakaladı. Bu dakikada, ceza sahasının sol tarafından Bahebeck'in kullandığı serbest atışta, Pogba'nın yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta çıktı. Fransa, Sanogo ve Thauvin'le gole yaklaşmasına rağmen ilk yarıda rakip fileleri havalandırayı başaramadı. ABD ise kontrataklarla yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremeyince, ilk yarı 0-0 berabere bitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fransa, 48. dakikada öne geçti. Ceza sahasına giren Foulquier'in, Torre tarafından düşürülmesi sonucunda hakem Vera penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Sanogo, Fransa'yı 1-0 öne geçirdi. Yediği golden sonra oyunda dengeyi kuran ABD, 65. dakikada penaltı kazandı. Gil'in kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Areola kurtardı ve ABD beraberlik şansını değerlendiremedi. Maçın 67. dakikasında hızlı gelişen Fransa atağında, Bahebeck'in vurduğu sert şutta, top üst direkten döndü. ABD, 85. dakikada eşitliği yakaladı. ABD'nin kullandığı serbest vuruşta savunmadan dönen topa ceza yayının önünde düzgün bir vuruş yapan Cuevas, skora eşitliği getirdi: 1-1

Golden sonra rakip kalede baskı kurarak pozisyonlar yakalayan Fransa'nın çabası yeterli olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu arada, İngiltere'nin Manchester United takımının Galli futbolcusu olan Ryan Giggs de karşılaşmayı tribünden takip etti.

İspanya 2. turu garantiledi

FIFA U20 Dünya Kupası A Grubu mücadelesinde İspanya, Gana'yı 1 - 0 mağlup ederek ikinci maçını da galibiyetle tamamladı ve son 16 takımın yer alacağı 2. tura çıkmayı garantiledi. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada İspanya'ya turu getiren golü 13. dakikada Jese kaydetti.

Portekiz ile Güney Kore 2 - 2 berabere kaldı

Haberin Devamı

FIFA U20 Dünya Kupası B Grubu karşılaşmasında Portekiz ile Güney Kore 2 - 2 berabere kaldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadelede Portekiz'in golleri 3. dakikada Aladje ve 60. dakikada Bruma'dan gelirken, Güney Kore'nin gollerini ise 45. dakikada Seungwoo ve 76. dakikada Hyun kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!