Nihat Özdemir'den Trabzonspor'a yanıt

Güncelleme Tarihi:

Nihat Özdemirden Trabzonspora yanıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 13:32

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı olağan toplantısında Nihat Özdemir açıklamalarda bulundu. Taraftarı "tahriklere gelmemeleri" konusunda uyaran Özdemir, Trabzonspor cephesinin şampiyonluk kupasını istemesiyle ilgili, Kimse unutmasın ki 2010-2011 sezonu tescil edilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Nihat Özdemir, şunları söyledi:

"Sayın Üyeler; Sözlerime başlamadan önce, bugünkü seçim neticesinde göreve gelen Yüksek Divan Kurulu Başkanı ve heyetini kutluyor; bu seçimin Kulübümüz için hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli Üyeler; Yaklaşık 10 aydır süren, Sayın Başkanımızın ve arkadaşlarımızın tutuklu olarak yargılandığı davada pek çok kişi tahliye edilmiş; ancak buna karşın Sayın Başkanımızın ve arkadaşlarımızın tutukluluk hali devam etmektedir. Adalete olan güvenimizi bir kez daha tekrarlıyor; önümüzdeki günlerde isnat edilen suçlamalara ilişkin yapılan savunmalar göz önünde bulundurularak tahliye edileceklerini umuyoruz.

Bu süreçte, bir önceki TFF yönetiminin gerek icraatları, gerekse UEFA ile ilişkilerdeki tutarsızlığı sonucu takımımızın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını engellediği açıkça görülmüştür. Bu süreci, sizlerde basın yoluyla takip ettiniz. Ne yazık ki camiamızın içerisinden bazı kişilerin kulübümüze tüm bu yaşatılanlara rağmen durumun ciddiyetini kavrayamadıklarını kamuoyuna yaptıkları açıklamalarla şahit oluyoruz...Bu noktada takdiri sizlere bırakıyoruz...

Haberin Devamı

Tüm bu yaşananlara rağmen, sizlerden ve taraftarlarımızdan aldığımız büyük destek ve güçle, Kulübümüzü sportif ve yönetimsel açıdan ayakta tutabildiğimize inanıyoruz. Bu süreçte kenetlenerek güç birliği yaptığınız için sizlere bir kez daha teşekkürlerimizi iletmek isteriz.

"FENERBAHÇE'NİN MUTLAK YÜKSELİŞİ ENGELLENEMEZ"

Değerli Üyeler;

Kendilerine son derece güvendiğimiz futbol takımımız, normal sezonu ikinci sırada tamamlamıştır. Yarın, kendi sahamızda oynayacağımız Trabzonspor maçı ile de play off'lara başlayacaktır. Play off'ları şampiyonlukla tamamlamayacağımıza inanıyoruz. Türkiye Kupası'nda da Kayserispor'u eleyerek yarı finale yükselen takımımızın hedefi hem Türkiye Kupasını kazanmak hem de lig şampiyonluğunu elde etmektir. Bunun için de takımımıza güvenimiz tamdır.

Fenerbahçemiz'in mutlak yükselişi engellenemez; bunu her branşta elde ettiğimiz büyük başarılarla gösteriyoruz.

Beş on seyirci ile izlenen başta voleybol olmak üzere diğer amatör branşlar, Başkanımızın, Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük ve en başarılı spor kulübü olma vizyonu ve hedefi doğrultusunda yapılan yatırımlar mevyesini vermiş ve futbol dışındaki amatör branşlar taraftarımız tarafından benimsenip sahiplenilmiş ve bu da diğer kulüplere örnek teşkil etmiştir. Bu gelişmeler neticesinde futbol dışı sporlar da sponsorlara cazip gelmeye başlamış, ortaya çıkan yatırımlar sayesinde son yıllarda ülkemiz adına gurur verici başarılar elde edilmiştir.

FENERBAHÇE DİVAN KURULU - SEMİH BAHADIR'IN OBJEKTİFİNDEN

Haberin Devamı

"TVF'NUN ANLAMSIZ FİKSTÜRÜ NEDENİYLE ANTRENÖRSÜZ VE YABANCISIZ..."

İşte bu gayretlerin sonucu olarak Bayan Voleybol Takımımız Fenerbahçe Universal, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak Kulübümüzün ve Ülkemizin gurur kaynağı olmuştur. Ancak Avrupa Şampiyonu olan takımımız Türkiye Voleybol Federasyonu'nun yaptığı anlamsız fikstür nedeniyle Türkiye Kupası maçlarına tam kadro çıkamayacaktır. Çünkü TVF'nin Türkiye Kupası maçlarını koyduğu tarihte antrenörümüz ve yabancı sporcularımız Olimpiyat hazırlıkları nedeniyle ülkelerine dönmüş olacaklardır.

Erkek Voleybol Takımımız Fenerbahçe Grundig, geçen hafta Halk Bankası ve Galatasaray'ı yenerek Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştur.

Haberin Devamı

Erkek Basketbol Takımımız ise ligde şu an 5. sıradadır ve Mayıs ayında Play-Off grubunda şampiyonluk için mücadele edecektir.

Hem Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol takımımıza hem de Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımıza play off mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

Bayan Basketbol Takımımız, yarı final'de karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediye maçlarını kazanarak final'e yükselmiş ve finalde Galatasaray ile eşleşmiştir. Play Off serisi ilk maçında da Galatasaray'ı 75-69 yenmiştir. Bu akşamki maçta ve final serisinde de takımımızın yolu açık şansı bol olsun...

Değerli üyeler,

Atletizm, boks, kürek, masa tenisi, yüzme şubelerimiz çok başarılı bir sezon geçirmekte; Kulübümüze birincilikler ve kupalar kazandırmaktadır.

Haberin Devamı

Masa Tenisi şubemiz, tarihimizde bir ilk olarak Avrupa Şampiyonluk Finali oynayacaktır. Masa tenisi sporcularımızın da hem camiamızı hem de ulusumuzu gururlandıracak bir başarı ile ülkemize dönmelerini diliyoruz.

Tüm amatör şubelerimizi, başarılarından dolayı sizler adına kutluyorum.

Siz değerli üyelerimize başarılarımızı tek tek saymıyorum. Ancak önümüzdeki ay yapılacak genel kurul öncesinde sizlere dağıtılacak kitapçıkta 2011 yılı içerisinde elde ettiğimiz amatör branşlardaki tüm başarılarımızı görebileceksiniz. Ancak şimdi buradan bir mesaj vermek istiyorum.

“ALTYAPI VE ŞUBELERE AKTARILAN PARALARA ‘ŞİKE PARASI’ DENDİ”

Milli Takımlara ve olimpiyatlara, onlarca sporcu yetiştiren ve bunun için devletten hiçbir destek almayan Kulübümüz, bu başarıları kendi kaynaklarından karşılamaktadır.

Haberin Devamı

Biz, kaynaklarımızı alt yapı ve şubelerimize aktarırken, 3 Temmuz itibari ile gündemde olan davada bu paralar, tapelere 'şike parası damgası' ile yansıtılmıştır.

Ülke için spora hizmet eden bir kulüp ve bu değerli kulübün yöneticileri olarak; bu yakıştırmaları, bu iddiaları hak etmiyor ve kabul etmiyoruz...

CAS DAVASI 18 HAZİRAN'DA

Son günlerde, çeşitli basın-yayın organlarında, CAS davamızla ilgili çok sayıda spekülatif haber yer almaktadır. Öncelikle bilinmesi gerekir ki, duruşma tarihimizin CAS'ın resmi internet sitesinde yer almamasının nedeni tamamen CAS'ın işleyiş sistemi ile alakalı bir konu olup, bu meselenin farklı yorumlara neden olan bir durum haline getirilmesi iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bu konu ile ilgili Kulübümüzden resmi bir açıklama yapılmadıkça, mevzu bahis haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.

Bu vesileyle belirtmek isteriz ki, duruşmamız, CAS davasının taraf vekillerine en uygun tarih olan 18 Haziran günü görülecektir. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi olarak, kulübümüzün çıkarlarının ve camiamızın hassasiyetlerinin yansıtılmadığı herhangi bir yaklaşım tarzına girilmeyeceğinin ve CAS davamızın Kulübümüz adına elde edilmesi arzulanan en olumlu neticenin temini bakımından ele alınıp değerlendirileceğinin bilinmesini ayrıca vurgularız...

Yeri gelmişken bir konuya daha değinmekte fayda görüyoruz. Bildiğiniz üzere 3 Temmuz sürecinin başından bu yana Fenerbahçe Spor kulübü Yönetim Kurulu olarak yaşananların toplumsal boyutunu da göz önünde bulundurarak sorumlu davranmaya ve mecbur olmadıkça konuşmamaya azami özen gösterdik. Bundan sonra da bu duruşumuzu devam ettireceğiz. Buna karşın, sürecin başından bu yana ve özellikle de son zamanlarda popülist, mantık dışı ve sorumsuz eylem ve söylemlere sıklıkla şahit olmaktayız. Kendilerini mahkemelerin yerine koyarak karar veren ve cezaların kendi istedikleri şekilde verilmesini isteyen bu yaklaşımı ciddiye almıyoruz. Açıkça yargıyı etkileme çabası olan bu girişimlerin tüm kamuyonca da anlaşıldığını düşünüyoruz.

3 Temmuz sürecinden bu yana Büyük Fenerbahçe taraftarının gösterdiği vakur duruşu takdir ediyor ve bunun önümüzdeki 6 maçlık Süper Final serisinde de sürmesini bekliyoruz. Taraftarımızın tahriklere kapılmadan bugüne dek olduğu gibi takımını yalnız bırakacak ya da kulübümüze ceza getirecek her tür eylem ve davranıştan uzak durmasınını beklediğimizi başkanımız ve yönetim kurulumuz adına kendilerine bir kez daha önemle hatırlatmak istiyoruz"

"TRABZONSPORLULAR GELİRSE AĞIRLARIZ"

Toplantının son bölümünde divan kurulu üyelerinin, kulüp yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporlarına ilişkin görüşlerine yanıt veren kulüp başkan vekili Nihat Özdemir, toplantının sonunda da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özdemir, yarın Süper Final'de Trabzonspor ile yapacakları maça, Sadri Şener'in gelmeyeceğinin hatırlatılması üzerine, "Biz Trabzon'a gittik, gitmeye de devam edeceğiz. Gelirlerse ağırlarız, baş üstüne, ama kendi bilecekleri iştir. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, taraftarın örnek davranışlar sergilediği bir stadyumdur. Herkesin gelmesini bekleriz, Trabzonsporlusunu da, Galatasaraylısını da, Beşiktaşlısını da, yöneticilerini de, başkanlarını da... Ama gelme kararı onlara ait" diye konuştu.

"2010-2011 SEZONU TESCİL EDİLMİŞTİR VE KUPA MÜZEMİZDE DURMAKTADIR"

Bordo-mavili kulübün Süper Final öncesi, şike davasına müdahil olmalarının ortamı gerip germeyeceği sorusuna Özdemir, şöyle yanıt verdi:
"Bunların doğru olmadığına inanıyoruz. 3 Temmuz'dan bu tarafa hiçbir kulüp hakkında kamuoyunda, yazılı basında veya arkadaşlarımızın, benim çıkmış olduğumuz bir sürü canlı yayınlar vardır. Banda alınmış yayınlar vardır. Bu konuda hep dikkatli davrandık. Ortamı germedik, germemeye çalışıyoruz. Bugüne kadar birçok önemli mesajları oldu, doğru olmayan mesajları oldu, kamuoyunu germek istedikleri mesajları oldu. Ama yöneticilerimiz olarak hiçbir zaman bu tuzaklara düşmedik. Biz bütün takımlarımızın, hepsinin başa oynaması için, ipi göğüslemesi için mücadele ediyoruz, sportif mücadele yapıyoruz, bu tip ortamlara girmek istemiyoruz. Cevap da vermek istemiyoruz."

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili, Trabzonspor cephesinin şampiyonluk kupasını istemesi, TFF'den yanıt gelmezse FIFA ve UEFA'ya başvuracaklarını açıklamalarıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de "Burada taraf biz değiliz. Bu kararı verecek olan Futbol Federasyonu'dur. Kimse unutmasın ki 2010-2011 sezonu tescil edilmiştir ve kupamız bizim müzemizde durmaktadır" şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, şike davasıyla ilgili savunmaları aldığını, bu konuda iyi haberler geldiğini bildirdi.

Kulüp eski yöneticisi Vefa Küçük'ün yaptığı konuşmaya katıldığını belirterek, "Türkiye'de maalesef her konuda bu yargısız infaz ön sırada yerini alıyor" diyen Özdemir, şöyle devam etti:
"Şunu paylaşmak istiyorum. TFF Etik Kurulu, Disiplin Kurulu, sözlü savunmaları Metris Cezaevi'nde olmasına rağmen, uzun sürmesine rağmen alıyor bugünlerde. En kısa zamanda da bunu sonuçlandıracaktır. Buradan gelen haberler, hepimizin gözü aydın diyeyim ama önceden, şimdilik iyi haberler gelmektedir. Sayın Başkanımız, Sayın İlhan Ekşioğlu, Sayın Şekip Mosturoğlu ve diğer arkadaşlar bu süreçte müthiş savunmalar yapıyorlar. 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarda da bu savunmalar sürüyor. Başarılı bir şekilde sürdürüyorlar. Yakın zamanda çok iyi netice alacaklardır, umutla bekliyoruz."

ÖZDEMİR'DEN GALATASARAY'A: BU CAMİA NE UNUTUR, NEDE UNUTTURUR

Nihat Özdemir, toplantıdaki konuşmasında Galatasaray'a gönderme yapan Yüksek Divan Kurulu Üyesi Eli Niyego'nun sözleriyle ilgili olarak, "Sayın Niyego'nun dediği gibi, yapılanları takdir etmek gerekli. Kendisi 'Ezeli rakibimiz, ezeli dostumuz' diyor ama, biz yine kamuoyunda 'Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz' diyoruz. Ama şunu bir daha söyleyeyim; bu camia bu dönemde, yani bu geçtiğimiz 10 aya yakın sürede bize yapılanları ne unutur, ne de unutturur. Bunu bilsinler. Ne derlerse desinler biz yolumuza devam edeceğiz, ama yapılanları hiçbir zaman unutmayacağız" şeklinde konuştu.

KONGRE ÜLKER SPORTS ARENA'DA

Başkan vekili Özdemir, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Mayıs ayında yapılacakseçimli olağan genel kurulunun Ülker Sports Arena'da yapılacağını, büyük bir katılım beklediklerini açıkladı. Bu arada, "Futbolda şike" davası nedeniyle bir süre tutuklu kalan kulüp

yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu, 3 toplantı sonra Yüksek Divan Kurulu'na katılırken, üyeler tarafından alkışlandı.

"KOLTUK AZİZ YILDIRIM'IN HAKKI"

Fenerbahçe Kulübü'nde daha önce iki kez Aziz Yıldırım ile başkanlık yarışı yapıp kaybeden eski yönetici Vefa Küçük, Mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurulda, Aziz Yıldırım'ın tek aday olmasının sarı-lacivertli camiaya yakışan bir durum olduğunu ifade etti.

Küçük, konuşmasında özetle şunları söyledi:
"Mayıs ayındaki seçimlerin tek listeyle, tek adayla olması bize yakışan bir durumdur. Son günlerde 'Şahıslarla kulüpleri ayırmak lazım' söylemi ortaya çıktı. Mayıs ayında yapacağımız seçimlerde şahısları kulüplerden ayıramayız. Bugün adli istirahatte olan başkanımız bu kulüp için şu anda orada bulunmaktadır. Kendisinin hakkı olan bu koltuk, Mayıs ayında onun hakkıdır. Onun adaylığında, onun teşkil edeceği yeni listede bu seçimin böyle olması ve rakipsiz olması bize ve camiamıza yakışan en iyi durum olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!