Nihat Kahveci en golcü Türk

Güncelleme Tarihi:

Nihat Kahveci en golcü Türk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Avrupa liglerinde oynayan Türk futbolcular, 2007-2008 sezonunda şu ana kadar çıktıkları maçlarda toplam 78 gol kaydetti.

Villarreal’de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, 18 golle Avrupa’nın en skorer Türk oyuncusu olurken, Fransa’nın Sochaux takımında bu yılki performansıyla göz dolduran Mevlüt Erdinç de 11 golle ikinci sırada yer aldı. Mevlüt Erdinç’i, 8 golle Middlesbrough’dan Tuncay Şanlı takip etti. İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal’in forveti Nihat Kahveci, bu sezon çıktığı 34 maçta 18 gol kaydetti. Başarılı forvet, ligin sona ermesine bir hafta kala 18 gole ulaştı ve gol krallığı yarışında da 3. sıraya yükseldi.

İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough’a 2007 yılında Fenerbahçe’den transfer olan Tuncay Şanlı, 28 maçta forma şansı bulurken, kaydettiği 8 golle takımına destek verdi. Bundesliga şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih’te oynayan Hamit Altıntop, bu sezon 23 maçta oynadı ve attığı 3 golle de takımına katkı sağladı. Hamit Altıntop’un Schalke 04’te forma giyen ikiz kardeşi Halil Altıntop ise 23 karşılaşmada attığı 6 golle Bundesliga’daki Türk futbolcular arasında en skorer oyuncu oldu

İŞTE GOLCÜLER

Nihat Kahveci 18

Mevlüt Erdinç 11

Tuncay Şanlı 8

Nuri Şahin 6

Halil Altıntop 6

Tümer Metin 5

İzzet Akgül 5

Gökdeniz Karadeniz 4

Yıldıray Baştürk 4

Hamit Altıntop 3

Tugay Kerimoğlu 2
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!