Nihat Kahveci: 'Beşiktaş beni zorla sattı'

Güncelleme Tarihi:

Nihat Kahveci: Beşiktaş beni zorla sattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 09:24

A Milli Futbol Takımımıza Tuncay Şanlı ve Tümer Metin'le birlikte 'Destek Takımı'nda yer alan Nihat Kahveci o dönem Real Sociedad'a transferinin perde arkasını anlattı.

Haberin Devamı

"Şenol Hoca açısından da Beşiktaş'ın şampiyonluğunu çok istiyorum. Türkiye'de teknik adam olarak şampiyonluğu olmadı. Bu sezon olursa muhteşem kariyerinin üstüne çok şey katacağına inanıyorum."

MİLLİ TAKIM'DA Tuncay Şanlı ve Tümer Metin'le birlikte 'Destek Takımı'nda yer alan Nihat Kahveci önemli açıklamalarda bulundu:
"Çoğu kişi bu sene Beşiktaş’ın oynadığı futbola göre şampiyon olur diye konuşur. Attığı gollere ve puanlara baktığında Beşiktaş bir adım diye konuşur şu dönemde biraz tedirgin olmalarının nedeni son yıllarda hep son döneme getirip almış olduğu mağlubiyetler diye düşünüyorum. Ben şahsen Beşiktaş tarihinin en önemli sezonu olduğunu düşünüyorum. Çünkü şampiyonluk potasında tek bir rakiple karşılaşıyorsunuz F.Bahçe, her şey senin elinde yani bütün kalan maçlarını kazandığın takdirde şampiyonluğu elinden kimse alamaz.

Haberin Devamı

ÇOK BÜYÜK HAVA KATACAK

Stadyum bitecek o stadyuma şampiyon gitmek bence Beşiktaş’a çok büyük hava katacağını düşünüyorum. İyi oynuyorlar hak ediyorlar çok güzel bir kadro var. Yeni stadyumun illa sana şampiyonluk getirecek diye bir garantisi yok. Bütün yönetimin, futbolcuların, teknik heyeti, taraftar birlikte olabilirse şampiyon olacaklarını düşünüyorum. Şampiyon olacağız denen bir futbol oynuyorlar bu yüzden Fenerbahçe’den bir adım önde görüyorum.

GEÇMİŞTEN DERS ALMIŞLARSA

Fenerbahçe’yi eleştirmek anlamına gelmesin onlarında çok iyi bir kadrosu var ve son maçlarında çok formdalar. İnşallah Beşiktaş geçen senelerden ders çıkarmışsa eğer şampiyon olacaklarıdır. Şenol hoca açısından da çok istiyorum. Türkiye’de teknik adam olarak şampiyonluğu olmadı ve ilk kez 3 büyük takımdan birini çalıştırıyor. İlk sezonda da olursa Şenol hoca muhteşem kariyerinin üstüne çok şey katacağına inanıyorum."

SEMİNERLER DÜZENLİYORUZ
NİHAT, yeni işiyle ilgili şu bilgiyi paylaştı: "Arkadaşlarımızla birlikte kurmuş olduğumuz şirkette turnuvalar ve seminerler yapıyoruz. L.Enrigue’nin yardımcısı, R.Vallecano’nun hocası Paco Hemes, Beşiktaş’ın kaleci hocası Sambade geldi. Onun dışında Sevilla’nın kalecisi Andres Palos Uefa kupası almış şampiyonluklar yaşamış gibi katılımlar alarak seminerler düzenliyoruz."

Haberin Devamı

37 YAŞINDAYIM ACELEM YOK
"YUKARIDA rüzgarlar sert eser. Yağmur yağdı mı daha çok yağar kar oldu mu daha çok yağar ve aşağıya düşüşün çok hızlı olur. Günümüzde 70 yaşında bile çalışıldığını görüyoruz. Biz daha futbolu yeni bıraktık ben daha 37 yaşındayım ve çok acelem yok. Ama bir tarafından tabii ki başlayacağım seçim bence çok önemli."

ALLAH DELİ İBO KISMETİ VERSİN
"ALLAH insana İbrahim Üzülmez’in başlangıcını nasip etsin. Düşme hattındaki bir takımı alıp zor bir başkanla 7-6 yaptı zaten çok hırslı biridir ikinci yarının lideri konumunda nerdeyse şampiyonluğa oynayacak. Ben şahsen onun adına çok mutluyum. Kimileri de ters başlıyor 2 maç kazanıyor sonra 10 maç kaybediyor yani teknik direktörlük çok farlı bir şey sonuçta oyunculara bağımlısınız."

Oyuncuya dayalı düzen var

Haberin Devamı

"AVRUPA'DA bir düzen bir sistem var. Bizde oyuncuya dayalı anlayış hakim. Orada siteme göre teknik direktör seçimini yapıyorlar ve ona göre futbolcu seçiyorlar. Ben mesela Villareal genç takımında çalıştım ve biz A takıma ona göre hazırlık yapıyorduk. Bence Türkiye'de biz bu konuda eksiğiz. Sistem içinde kayboluyor, eli ayağına dolaşıyor, fizik olarak eksik oluyor. Zannediyorum bunları oturttuğumuz zaman daha çok yol alacağımızı düşünüyorum."

ARDA KENDİSİ İSTEDİ, BENİ ZORLA VERDİLER
"Arda Turan'la gurur duyuyorum. Onunla aramızdaki fark; ben Beşiktaş'ta kalmak istiyordum, zorla verdiler, o kendi isteğiyle gitti."

İspanya'da iz bırakan oyuncularımızdan olan Nihat Kahveci, Arda'nın durumunu şöyle değerlendirdi: "Ben İspanya’da yaşayan bir Türk olarak Arda ile ayrıca gurur duyuyorum. Çünkü onunla ilgili hep haber çıktığında Türklerden bahsediliyor. Bir kere bunun maddi olarak karşılığı yok. Türkiye için bunun için reklamı çok büyük. Bence son 100 yılın en iyi kadrosunda yer alıyor. Messi, Neymar, İniesta, Suarez ile rüya gibi bir kadroda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!