Nihat Hatipoğlu: Müslümanları birbirine düşürmeye çalışıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Nihat Hatipoğlu: Müslümanları birbirine düşürmeye çalışıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 13:59

Nihat Hatipoğlu: Müslümanları birbirine düşürmeye çalışıyorlar

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - ÜNLÜ ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kağıthane Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinde yaptığı konuşmada Müslümanları birbirine düşürmeye çalıştıklarını söyledi.

Kağıthane Belediyesi’nin Hasbahçe’de düzenlediği Ramazan etkinliklerine ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konuk oldu. Binlerce vatandaş söyleşinin başlamasına daha saatler varken alanda yerlerini aldı. Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'da söyleşiyi eşi Fatma Kılıç ile birlikte takip etti. Müslümanların son dönemdeki durumuna atıfta bulunan Hatipoğlu, “Dünyada Müslümanları önce böldüler şimdi de birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Allah bunu yapanların oyunlarını bozsun” dedi.

“BAZI İLAHİYATÇILAR YAKINDA ‘HZ. MUHAMMED YOK’ DİYECEK”

Son dönemde bazı ilahiyatçıların fitne çıkararak halkı yanılttığına dikkati çeken Hatipoğlu, “Bazı ilahiyatçılar ‘Şefaat yok, kabir azabı yok, kader yok, Hz. Âdem ile Havva yok’ demeye başladılar. Yakında Hz. Muhammed de yok diyecekler ama onu daha söyleyemiyorlar. Bir müddet sonra Kuran da yok diyecekler. ‘Akıl var Kur’an’a ne gerek var’ diyecekler. Özellikle hocalar arasında böyle bir akım var. Üzülerek söyleyeyim onların talebeleri arasında ateistler çoğaldı. Karşımızda böyle bir fitne var ve bu fitnenin merkezinde bazı ilahiyatçılar var" diye konuştu.

Prof. Dr. Hatipoğlu, "Ne kadar günahkâr olursak olalım, tövbe kapısı bize her zaman açık. Hiçbir zaman Allah’tan ümidinizi kesmeyeceksiniz" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Söyleşinin devamında Prof. Dr. Hatipoğlu Hz. Peygamber’in ve sahabelerinin hayatlarından hikâyeler anlattı.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!