Niğde'de Uluslararası Kısa Film Festivali

Güncelleme Tarihi:

Niğdede Uluslararası Kısa Film Festivali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 12:37

Niğde'de Uluslararası Kısa Film Festivali

Haberin Devamı

 

Ali KADI/ NİĞDE,(DHA) - NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği  Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi.
Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirilen festival kapsamında konferanslar, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapıldı. Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp, sinemanın geniş kitlelere ulaşma ve onları etkileme açısından önemli bir anlatım biçimi olduğunu ve büyük önem taşıdığını söyledi. Demiralp, bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uluslararası Kısa Film Festivalinin Türk Sineması'na, öğrencilere katkı sağlaması temennisinde bulundu.
Etkinlikler kapsamında Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğr. Gör. Mustafa Demircan, Öğr. Gör. Memduh Yağmur ve Öğr. Gör. Mustafa Oğuz Yeğin tarafından atölye çalışmaları,  film gösterimleri ile  Türk Dünyası Belgesel Film festivali Belgesel Film gösterilerimi de yapıldı.
Ayrıca İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Vedat Çakır ve Okt. Şenol Çöm, Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kılıç ve yönetmenler Ruşen Seyide, Filiz Özkan ve Süleyman Baydili tarafından öğrencilerle kısa film, ses, ışık üzerine söyleşi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!