Niğde’de tarımsal sulamaya 32 milyon liralık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de tarımsal sulamaya 32 milyon liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 10:22

Niğde’de tarımsal sulamaya 32 milyon liralık yatırım

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE, (DHA) - NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek, İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve 32 milyon TL'ye mal olan 25 adet yeni sulama projesinin hizmete açıldığını söyledi.
2017 yılı içerisinde İl Özel İdaresi ve KOP kaynaklarından Niğde genelindeki köylere yapılan projelerle birlikte 2 bin 330 hektar alanın daha suya kavuştuğunu belirten Vali Şimşek, "25 adet Modern Tarımsal Sulama Tesisi Projesi uygulamaya konularak yaklaşık 32 milyon lira harcama gerçekleştirildi. Sulamaya açılan yeni tesislerle birlikte ilimizde 2 bin 330 hektar alan daha suya kavuşturuldu. İl Özel İdaremiz eliyle yapımı tamamlanan modern sulama tesisleri ve alternatif tarımı destekleme projeleriyle ilimizin patates bitkisine bağımlılığı ortadan kaldırılmış ve alternatif olarak Çilek, Kiraz, Elma, Kavun, Karpuz, Domates, Lavanta ve Yem Bitkileri gibi ürün yelpazesinde çeşitlilik sağlanmıştır" diye konuştu. 
Niğde ekonomisinin büyük bir bölümünün tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna dikkat çeken Vali Şimşek, "Bu nedenle tarıma yapılan yatırım, yakın gelecekte ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle yapılan yatırımlarla birlikte HİS (Hayvan İçme Suyu) ve Sulama Göleti sayısı 65 adete yükseltilmiş olup; İlimizin tarım ve hayvancılıkta daha da ileri noktalara taşınması sağlanmıştır" dedi. 


FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!