Niğde’de içme suyu ve kanalizasyona 24 milyon yatırım

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de içme suyu ve kanalizasyona 24 milyon yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 11:00

Niğde’de içme suyu ve kanalizasyona 24 milyon yatırım

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek bu yıl köylere içme suyu ile kanalizasyon yapım ve onarım için toplam 24 milyon 298 bin lira yatırım yapıldığını söyledi.
İl Özel idaresi ekipleri tarafından çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Vali Şimşek, “Gerçekleştirilen yatırımlar ile ilimizdeki köylerin alt yapısının iyileştirilmesi, çevre ve insan sağlığını tehlikeye atacak unsurların en aza indirilmesi ve en önemlisi kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarının en üst seviyeye çıkartılması hedeflenmiştir” dedi
İl genelindeki tüm köylerin içme suyu tesislerine sahip olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz Şimşek şöyle devam etti:
"Yürütülen çalışmalar sayesinde ilimizde içme suyu yetersiz yerleşim birimi kalmayacak. Ayrıca tüm köylerimizde içme suyu depoları mevcut olup; bütün su depoları bakım ve onarımdan geçirilerek içleri fayans ile döşenmiş ve modern klorlama cihazları ile donatılmıştır. Bütün köylerimiz kanalizasyon tesisine sahiptir. Ek kanalizasyon tesisleri yapımları da büyük ölçüde tamamlanmıştır. 46 köyümüzde, ilimiz köylerinin yaklaşık üçüe biri içme suyu motopomplarının elektrik enerjisi ihtiyaçlarının bir kısmı güneşten karşılanacak şekilde güneş enerji sistemleri kurulmuştur. 2017 içinde Niğde İl Özel İdaresince içme suyu, sondaj, arıtma–isale ve ENH Hattı-içmesuyu depo yapım, bakım, onarımıile güneş enerji sistemleri kurulumu işleri olmak üzere; toplam 21 milyon 630 bin 364’TL’lik yatırım yapıldı. Yine kanalizasyon, fosseptik ve doğal arıtma tesisi yapım projelerine de toplam 2 milyon 668 bin 861 TL’lik yatırım gerçekleştirildi."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!