Niğde’de 'görmeden gitmeyin’ çalışmasıyla tabelalar konumlandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de görmeden gitmeyin’ çalışmasıyla tabelalar konumlandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 15:07

Niğde’de 'görmeden gitmeyin’ çalışmasıyla tabelalar konumlandırıldı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Kültür ve Turizm İl Müdürü Basri Akdemir, 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir’in kabrini 2 yılda yaklaşık 2 milyon vatandaşın ziyaret ettiğini belirtirken, "Vatandaşlarımız Niğde'ye gelmişken kültürel varlıklarımızdan haberdar olsun, kenti tanısınlar diye yönlendirme tabelaları koyduk" dedi.
Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürü Basri Akdemir, kentin farklı noktalarına koydukları yönlendirme tabelalarıyla kentin tanıtımı için yönlendirmeler yaptıklarını belirtti. 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in kabrini 2 yılda yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiğine dikkat çeken Akdemir, "Şehidimizin kabrine çok sayıda vatandaşımız geliyor. 2 yılda 2 milyona yakın vatandaşımız geldi. Vatandaşlarımız gelmişken neden Niğde'yi görmesin diye kültürel varlıklarımızdan haberdar etmek için yönlendirme levhaları koyduk. Gümüşler Manastırı'nda yabancı turistlerin uğrak yerlerinden birisi oralara da yönlendirme yapacağız. Niğde’de başka kültürel varlıklar var. Selçuklu ve Osmanlı başta olmak üzere Roma döneminden kalma eserler ve mekanların olduğunu gösteren tabelalar koyacağız. Niğde’nin turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu konuda Niğde Belediyesi, Niğde İl Özel İdaresi ve Karayolları Müdürlüğü destek verecek" dedi.
176 LEVHA ASILACAK
Vatandaşları şehrin kültürel ve doğa turizmini görmeleri için şehrin giriş ve çıkışlarından yönlendireceklerini anlatan  Akdemir, "Niğde’nin tarihi ve kültürel varlıklarına ulaşım noktasında yerini gösteren tabelalar ve levhalarla ilgili çalışma başlattık. 5 günden beri hem şehrin merkezinde ve köylerimizde tarihi kültürel varlıklara ulaşımı kolaylaştıran levhalar asıyoruz. Toplamda 176 tane levha asımı yapacağız. Bu levhaların Karayolları Müdürlüğü şehrin önemli noktalarına yerleştirilecek.  Ömer Halisdemir’in kabrine çok yerli ziyaretçi geliyor. O ziyaretin sonrasında Niğde’nin kültürel varlıklarından haberdar etmek için ‘görmeden gitmeyin’ anlamında bir mesaj olması için çalışmamızı yapıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte tanıtım anlamında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!