Niğde'de ameliyatsız aort damarı tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Niğdede ameliyatsız aort damarı tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 14:42

Niğde'de ameliyatsız aort damarı tedavisi

Haberin Devamı

NİĞDE'de Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde ilk defa bir hastaya 'ameliyatsız aort damarı tedavisi' yapıldı.
Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Etli, uygulamayla ilgili açıklamasında bu işlemi gerektiren hastaların, bundan sonra il dışına gitmesine gerek kalmadığını söyledi. Op Dr. Etli, 67 yaşındaki hastaya uygulanan operasyon hakkında şu bilgileri verdi:
"Karın ağrısı nedeniyle başvuran hastamıza yapılan fizik muayene sonucunda karnında kitle tespit edilmesi üzerine hastaya ultrason ve tomografi çekildi. Normalde 2-3 cm olması gereken karın bölgesinden geçen aort damarının 13 cm olduğu ve karındaki aort damarının balonlaştığı görüldü. Aort atardamarının kalpten çıktıktan yaklaşık 7-8 cm sonra bir tane daha balonlaşma olduğu tespit edildi. Hastamızın 67 yaşında olması ve açık ameliyatın hastamız için çok riskli olabileceğini düşünerek anjiyo altında kapalı şekilde bu ameliyatı gerçekleştirdik. Açık ameliyat yapılsaydı bu hastamıza hem göğüs kafesini hem de karnını açarak  yaklaşık  on saat sürecek bir ameliyat olacaktı. Bu da hastamızın hem hastanede kalış süresini hem de hayati riskini artıracaktı."

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI

                                                                                       

                   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!