Niğde’de 21 çiftçiye 840 arı kovanı dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de 21 çiftçiye 840 arı kovanı dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 14:29

Niğde’de 21 çiftçiye 840 arı kovanı dağıtıldı

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, 2018 yılı Genç Çiftçi Projesi kapsamında Niğde genelinde 21 çiftçiye toplam 840 adet kovan ve arıcılık malzemesi dağıtımı yapılmak üzere Niğde Arı Yetiştiricileri Birliğine teslim edildiğini söyledi.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen teslim törenine Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner Kahraman ve Niğde Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal katıldı.

Niğde genelinde 21 çiftçiye toplam 840 adet kovanı dağıtımı töreninde konuşan  Asım Baş, "Bu yıl İlimizde Genç Çiftçi Projesi kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucu  21 çiftçimiz arılı kovan hibesi almaya hak kazandı. Her çiftçimize 40 adet olmak üzere 630 bin TL bütçeli ve tamamı hibe olan toplam 840 adet kovan dağıtıyoruz. Niğde’nin bitkisel üretimde olduğu gibi kaliteli bal üretiminde de marka bir şehir olması için çalışmaya devam edeceğiz. Biz il Tarım ve Orman  il Müdürlüğü olarak ilimizde arıcılığın gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!