Niğde OSB Büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Niğde OSB Büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 15:45

Niğde Organize Sanayi Bölgesi yönetim Kurulu başkanı Mustafa Altunbaş, genişleme alanı içerisinde yer alan hazine arazilerinin OSB'ye devrinin tamamlandığını söyledi.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Niğde OSB genişleme alanı içerisinde yer alan hazine arazilerinin Niğde OSB’ye devrinin tamamladığını söyledi.
91 parseli üretim aşamasında, 6 parseli inşaat aşamasında, 8 parseli proje aşamasında olan Niğde OSB 4 bin 500 çalışanı ile faaliyet gösterdiğini belirten Altunbaş: “ Yüzölçümü 5.000 m², 10.000 m² ve 100.000 m²’nin üzerinde parsel stoku bulunmayan Niğde OSB, yatırım alanı genişletme çalışmalarını başlatmış, ilk ve en önemli aşaması olan yer seçimi ve hazine arazilerinin devri aşamasını başarıyla tamamlamıştır. Bundan sonra bütün arsa tahsis taleplerini karşılayacak duruma gelmiştir. 2015 Yılı Nisan ayında yer seçimi kesinleşen 105,5 hektar yüzölçümündeki genişleme alanının 60 hektarlık bölümü Fertek Köyü, 45,5 hektarlık bölümü Koyunlu Köyü sınırları içerisindedir. Bu genişleme alanı içerisinde bulunan toplam 945.000,00 m²’lik 249 parsel hazine arazisinin 4562 Sayılı OSB Kanunu’nun 4. maddesinin 7. fıkrası gereği devri ve Niğde OSB adına tapu tescili yapılmıştır.
Aslında yasal süreci çok uzun ve zor olan bu devir işlemi, Sayın Milletvekillerimiz Alparslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Cevahir Uzkurt’un üstün gayretleri ile kısa sürede ve sorunsuz olarak gerçekleşmiştir.
Niğde’nin ve Niğde sanayiinin geleceğine çok önemli katkılar sağlayacak olan bu sürecin her aşamasında emek verdikleri, destek oldukları için hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, Niğdemiz’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Altunbaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Kuruluşunda 163 hektar olan Niğde OSB, Yönetim Kurulumuz tarafından 2006 yılında yapılan çalışmalar sonucunda fiilen 406,5 hektara yükselmiştir. 2015 yılında gerçekleşen büyüme ile Niğde OSB’nin yüzölçümü 512 hektar olmuştur. Sanayi yatırımı alanının sınırlı olduğu Niğde’de sanayi yatırımının, üretimin ve istihdamın önünü açan bu genişleme alanında yatırımlar yapıldıkça yapılan işin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Türkiye’nin en ucuz elektriğini kullanan, 6. Bölge teşviklerinden yararlanan Niğde OSB’ye yatırımcı beklediğimizi, yatırımcılara elimizden gelen desteği verdiğimizi bir kez daha duyuruyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!