Niğde merkezli 14 ilde FETÖ’nün askeri yapılanmasına operasyon

Güncelleme Tarihi:

Niğde merkezli 14 ilde FETÖ’nün askeri yapılanmasına operasyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 15:33

Niğde merkezli 14 ilde FETÖ’nün askeri yapılanmasına operasyon

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE polisi, FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik Niğde merkezli olmak üzere 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, aralarında subay, astsubay, uzman çavuş ve askeri öğrencilerin bulunduğu 18 kişi yakalandı.
FETÖ silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik Niğde merkezli düzenlenen operasyonlarda İstanbul, Ankara, Balıkesir, Şanlıurfa, Kayseri, Nevşehir, Diyarbakır, Giresun, Bursa, Karabük, Yalova, Hatay ve Kırıkkale illerinde 22 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 18 kişi gözaltına alınırken, 4 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldı.
Operasyon hakkında bilgi veren Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, "Niğde merkezli 14 ilde eş zamanlı yapılan bir operasyon. 14 ilde 22 şüpheli hakkında eş zamanlı yapılan Türk Silahlı Kuvvetlerindeki FETÖ/PDY örgüt yapılanmasına ilişkin bir soruşturma. Bu soruşturmadaki amacımız örgüt üyelerini ve mahrem imamlarının deşifresine ve tespitine yönelik bir çalışma. Sabah saatlerinde Niğde merkezli olmak üzere 14 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda şuana kadar 18 kişi gözaltına alınmış olup gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde aramalar yapıldı. Hedefteki şahısların çoğunluğu gözaltına alındı. Şu ana kadar 18 kişi gözaltına alınmış olup 4 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Diğer illerdeki gözaltına alınan şüpheliler Niğde'ye getirilecektir. Gözaltına alınanlar arasında subay, astsubay, uzman çavuş ve Kanun Hükmünde kapatılan askeri okul öğrencileri de bulunmaktadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!