Niğde istihdamda İç Anadolu şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Niğde istihdamda İç Anadolu şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 11:49

Niğde istihdamda İç Anadolu şampiyonu oldu

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de Vali Yılmaz Şimşek, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'na üye işveren sayısı başına 1,3 kişi istihdam sağlayarak, İç Anadolu bölgesinde ilk 8 ayda şampiyon olduklarını söyledi.
Niğde Grant Hotel de Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında 'Milli İstihdam Seferberliği' toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Belediye Başkanı Rifat Özkan,  İşkur İl Müdürü Ali Bingül, SGK İl Müdürü  Mustafa Aydoğdu, KOSGEB yetkileri, iş adamları ve işveren temsilcileri katıldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Yılmaz Şimşek, "Niğde ‘de bin 147 vatandaşımız İşbaşı Eğitim Programı'ndan yararlandırılarak hem özel sektör işverenlerine destek olunmuş, hem de iş tecrübesi olmayan işsizlerin iş başı yapmaları sağlanmıştır" dedi. 

6 BİN 465 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Kentte 326 kişinin meslek edindirme kurslarından yararlanarak meslek sahibi olduğunu belirten Vali Şimşek, şöyle konuştu:
"Bununla birlikte, 144 vatandaşımız da Girişimcilik Eğitim Programından yararlandırılarak kendi işini kurmalarına imkan verilmiştir. Yine bin 972 kişiye geçici süre uğradıkları gelir kayıplarını telafi etmek maksadıyla, işsizlik ödeneği ödemesi yapılmıştır. Bu çerçevede 2017 yılı içerisinde İŞKUR İl Müdürlüğü, 3 bin 886 kişiyi özel sektörde işe yerleştirmiştir. Farklı TYP programlardan 2 bin 579 kişi istifade etmiştir ve toplamda ilimiz genelinde 6 bin 465 kişi işe yerleştirilmiştir."

İSTİHDAM ŞAMPİYONU OLDU
Niğde’de kurumlar ve özel sektörün istihdama yönelik gereken hassasiyeti gösterdiğini belirten Vali Yılmaz Şimşek, "Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odasına üye işveren sayısı başına 1,3 kişi ilave istihdam sağlayarak, İç Anadolu bölgesinde, ilk 8 ayda istihdam şampiyonu olmuştur. Bu vesileyle, bu başarıda payı olan tüm kamu, özel kurum ve kuruluşlarımızı ve işadamlarımızı ve sanayicilerimizi kutluyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!