Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Dönmez: 9 bin dosyayı 3 ayda, 6 bine düşürdük

Güncelleme Tarihi:

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Dönmez: 9 bin dosyayı 3 ayda, 6 bine düşürdük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 15:22

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Dönmez: 9 bin dosyayı 3 ayda, 6 bine düşürdük

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, 9 bin olan soruşturma dosya sayısını 3 aylık bir yoğun çalışma sonucu 6 bine kadar düştüğünü ve kentte uyuşturucuyla mücadele kapsamında farklı çalışmalarının olacağını söyledi.
Başsavcı Oğuzhan Dönmez, terör soruşturma dosyalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdiğini belirten Dönmez, "2 Cumhuriyet Savcımız terör soruşturma dosyalarının hızlı sonuçlanması noktasında başka görev vermedik. Bu yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde elimizdeki mevcut terör soruşturma dosya sayısının 3 ay içerisinde 2 binden, bin 50'ye kadar düşürmeyi başardık. Terör soruşturmalarını hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Terör soruşturmaların en kısa zaman içerisinde sonuçlandırıyoruz. Hakkında delil olmayan şüphelilere ilişkin hızlı bir şekilde takipsizlik kararları veriyoruz. Amacımız soruşturmaları hızlandırabilmektir" dedi.
Niğde'de uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmalarının olduğunu belirten Başsavcısı Oğuzhan Dönmez şöyle devam etti:
"Uyuşturucu ile ilgili 2 Cumhuriyet Savcımızı görevlendirdik ve arkadaşlarımız bu dosyaları takip ediyorlar. Hem genel soruşturma yöntemleri hem de özel soruşturma yöntemlerine başvuruyoruz. Bu noktada da çok sayıda uyuşturucu soruşturması sonuçlandı ve dava açıldı. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında emniyet müdürlüğünün de yoğun çalışmaları oluyor. Ciddi sayıda uyuşturucu kullanan ve satan şahıslar alındı. Onlarında yargılanmaları 1. Ağır ceza mahkemesinde yapılıyor. 1. Ağır ceza mahkememizde uyuşturucu satıcılarına yönelik en yüksek cezayı veriyor. Niğde'de uyuşturucuyla mücadele anlamında uyuşturucu satıcılarına yönelik yakın zamanda farklı çalışmalarımızda olacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!