Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, 10 ayını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, 10 ayını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 09:56

Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, 10 ayını anlattı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Belediye Başkanı Rifat Özkan düzenlediği basın toplantısında Niğde’ye kazandırılan hizmetleri anlattı ve yapılacak projelerin müjdesini verdi.
Başkan Özkan, Niğde Belediyesi’nin mali durumu, altyapı ve üstyapı hizmetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, kentsel dönüşüm projesi, çevre hizmetleri hakkında kapsamlı bilgi verdi. Belediye Başkanı Özkan AK Belediyecilik hizmetlerinin kesintiye uğramadan artarak devam ettiğinin altını özellikle çizerek, görevi devraldığında devam eden çalışmaların tamamlanmasının yanı sıra hizmetlere hizmet eklediğinin de altını çizdi.
BORÇ ÖDEDİK HİZMET ÜRETTİK
Başkan Rifat Özkan şöyle konuştu: "Hem borç ödedik hem hizmet ürettik. Niğde’ye hizmet eden taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bizlerde Niğde için yeni hizmetler üreterek varsa birikmiş çözüm bekleyen sorunları ortadan kaldırarak yolumuza devam etme, yeni hizmetler üretme gayretindeyiz. Bu şehir hepimizin, bu şehir bu şehirde yaşayan herkesin. Belediye Başkanı olarak şehrime hizmet etmekten onurluyum gururluyum. Bir çok projenin devamını sağlayarak tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Birçok yeni proje ortaya koyarak, ileriye dönük hazırlanmasını sağladık. Yapım aşamasının başlatılması için gerekli ön hazırlıkları yaparak kısa sürede de tamamlanmasını sağlayacağız. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın tarafımıza tevdi ettiği görevi ve halkımızın teveccüh göstererek destek verdiği Belediye Başkanlığı makamını halka efendi olmak için değil hizmetkar olmak için kullanıyoruz. Bizler halkımızın hizmetkarıyız. Göreve geldiğimizde AK belediyeciliğin ortaya koyduğu projelerin üstüne daha nelere katabiliriz halkımızın talep ve istekleri nelerdir diye yola revan olduk. Bize verilen bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmek için kısa, orta ve uzun vadede olmak üzere projelerimizi hazırladık.”
YENİ HİZMETLER GELİYOR
Hal Kompleksi’nin hizmete girdiğini ve önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını söyleyen Başkan Özkan eski hal binasının yerine çok modern AVM yaptırılacağını söyledi. Başkan Özkan Kamyon Garajı’nın da faaliyete geçeceğinin müjdesini de verdi. Eski ve yeni sanayi sitesinin Hıdırlık mevkiinde 368 dükkanlı yeni sanayi sitesi yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Rifat Özkan Niğdeli hemşehrilerinin piknik yapabileceği mesire alanlarının sayısının artacağını vurguladı. Başkan Özkan, “Kısa vadede ortaya koyduğumuz projelerimiz arasında; öncelikle devam eden projelerin tamamlanması vardı. Halkımızın bir an önce hizmetine sunmak amacıyla bir çok projeyi tamamladık. Orta vadedeki projelerimiz arasında ise; şehrimizin bazı bölgelerinde süre gelen ve çözüm bekleyen alt yapı ve üst yapı halkın istek ve şikayetlerini ele aldık. Çözümlemek adına halkımızla birebir temas kurduk. Uzun vadede projelerimiz olarak ise şehirdeki yaşam ve nüfus artışına bağlı olarak ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla hazırladığımız ve ihale aşamasına getirdiğimiz büyük projelerdir. Bu projelerimizi ise önümüzdeki günlerde tüm halkımızla paylaşacağız.”
KESENİN AĞZINI AÇTIK
Belediyenin gelir gideri ile ilgili de bilgi veren Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Niğde 25 mahalleden teşekkül eden 51 tane caddesi, 13 tane bulvarı, binin üzerinde sokağı olan ve toplam yol ağı da 1277 kilometre olan 144 bin nüfusu bulunan Anadolu’nun medeniyetlerinin yaşadığı bir şehir. Belediye Başkanlığı görevine başladığımda belediyenin kasasında, 27 milyon TL nakit parası 56 milyon TL borcu vardı. 2014 seçimlerinde vaad ettiğimiz projelerin de daha çoğunun bitirileceği bir zaman sürecinde devraldım. Her ayın sonunda mali hizmetler müdürlüğümüzden aldığım dokümanla birlikte geçtiğimiz ay aldığım verilerde 56 milyon borcun 48 milyona düştüğünü, devraldığım borçların yaklaşık 8 milyon daha aşağı çekildiğini ayrıca nakitinde 14 milyon civarında temmuz ayı sonu itibariyle devam ettiğini biliyorum. Çok ciddi bir mali disiplinle hareket ediyorum. Yarım kalan projelere 10 aylık süre içerisinde 39 milyon civarında da ödeme yaptım. İller Bankasından bize ayrılan ve her ay düzenli olarak bankadaki istihkaklarımızı çok ciddi şekilde dikkat ederek harcama yaptık. Mali disiplini sadece sosyal ve kültürel harcamalarda biraz gevşetiyorum. Çünkü gerçekten Niğde’miz bir kültür ve tarih şehri.  Bu noktalarda yeni yetişen neslimizi, insanımızı o faaliyetlerden mahrum bırakmamak için tabiri caizse kesenin ağzını açıyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!