Nif Dağı’nın lezzetli otları şenlendi

Güncelleme Tarihi:

Nif Dağı’nın lezzetli otları şenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 11:43

Nif Dağı’nın lezzetli otları şenlendi

Haberin Devamı

İZMİR'de binlerce kişi, Buca ilçesinin kırsal Karacaağaç Mahallesi'nde düzenlenen 4. Neşeli Otlar Şenliği’nde Nif Dağı'nın lezzetli otları ile buluştu.

Buca Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Neşeli Otlar Şenliği' Karacaağaç Mahallesi’nde yapıldı. İlçede köy turizmini geliştirmek, köylerde yetişen ot ve bitki yemeklerini tanıtmak, yöresel ot yemekleri kültürünü yaşatmak için düzenlenen Şenlik, kortej yürüyüşü ile başladı. Buca Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile renklenen şenliğin açılışında konuşan Karacaağaç Mahallesi Muhtarı Dursun Atagün, 700 yıllık bir geçmişi olan Karacaağaç’ta şifa kaynağı lezzetleri İzmirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık da köy kültürünü yaşatıp, turizmini canlandırmak için yapılan çalışmalarda güzel noktalara geldiklerini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

4. Neşeli Otlar Şenliği, açılış töreninin ardından ot yemekleri tadım etkinlikleri, birbirinden renkli halk oyunları gösterileri ve Buca Belediyesi Pop Orkestrası'nın sunduğu konser ile devam etti.

ZENGİN TATLAR BEĞENİLDİ

Nif Dağı’ndan fışkıran tadına doyulmaz ot çeşitlerini binlerce İzmirliyle buluşturan şenlikte, Karacaağaç ve çevre köylerden gelen yerel üreticilerin kurduğu Köy Ürünleri Üretici Pazarı’nın zengin tezgahları da ilgi gördü. Ot yemeklerinden böreklere, organik reçelden tereyağına, yöresel lezzetler keşkekten erişteye kadar yüzlerce çeşit ürünle buluşan ziyaretçiler, sağlıklı tatları deneyimleme fırsatı buldu. Şehrin yorucu havasından kurtulup, Karacaağaç Köyü’nün eşsiz doğasında temiz havanın keyfini yaşayan İzmirliler, doğadan toplanan çeşit çeşit otlar ve bu otlardan yapılan birbirinden lezzetli yemeklerini, ot tadım standında deneme fırsatı buldu, tariflerini aldı. El emeği göz nuru el işlerinin de sergilendiği stantlar ziyaretçilerin akınına uğradı.

Köy halkı tarafından organik zeytinyağı ile hazırlanan birbirinden lezzetli yemek ve tatlıların yer aldığı yemek yarışmasında ise kıyasıya rekabet yaşandı, jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!