Nice 79 yıllara

Salih UÇAR
Haberin Devamı

ANTALYA Gazetesi'nin kuruluş yıldönümü için Antalya-Aksu Yolu üzerindeki Anadolu Et Lokantası'ndayız. Bizim gazeteye yakın olduğu için sık sık uğradığımız bu mekana, bu kez 79 yılı geride bırakan yerel bir gazetenin kutlaması için geliyoruz.

Kapıda davetlileri gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Şen karşılıyor. Fıskiyeli havuzbaşındaki köşkte konuklar için hazırlanan masalardaki yerimizi alıyoruz.

Bir süre sonra önümüze bir gazete konuyor. O gün 79 yılı geride bırakan Antalya Gazetesi'nin bir gün sonraki sayısı. Başlığı dikkatimi çekiyor; ‘‘Nice 79 yıllara’’. Dile kolay... Tam tamına 79 yıl.

Cumhuriyet'in ilanından bir yıl önce kurulmuş ve bugüne kadar varlığını koruyabilmiş. Anadolu'da yaşam ve onur savaşı veren çok az sayıdaki yerel gazetelerden biri.

KİMLER YOK Kİ?

Gecede kimler yok ki? Antalya Gazeteciler Cemiyeti tam kadro burada. Antalya'da medya dünyası ile ilgili alanlarda çalışanlar da... Valilik Basın Danışmanı Mustafa Uysal ve Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Nihat Toklu, bu gruptakiler. Gazetenin geleneksel yemeğinde çalışanları da bir masada toplanmış durumda.

İYİKİ GELDİNİZ

Gecenin açılış konuşması Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya'dan geliyor. Mikrofonu gazetenin sahibi Sevgi Taner alıyor. Konuşması kısa ve öz; ‘‘İyi ki geldiniz’’ diyor, gözlerinin içi parlayarak.

Gecenin finalinde Taner'in o güzel sesinden yılların türküsü ‘‘Odana Serdim Halı’’yı dinliyoruz. Masadakiler de Taner'i işaret ederek bu türkünün sözleri arasında yeralan, ‘‘Gören Maşallah Desin’’ kısmına vokal yapıyor.

Evet, bir avuç insanın azimli çalışması ve onurlu mücadelesiyle ortaya çıkan 79 yıllık çınar, bir yaşına daha girdi o gece.

Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanından sonra başyazı yazdığı yerel gazetelerden olan Antalya Gazetesi'nin bu geleneksel kuruluş yıldönümü yemeği, yine bizleri buluşturdu tek çatı altında.

Daha nice 70 yıllara Antalya Gazetesi... Emeği geçenlere tebrikler.

Yazarın Tüm Yazıları