Neyse halin, çıksın falın!

Güncelleme Tarihi:

Neyse halin, çıksın falın
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 10:56

Her ne kadar internet çağında olsak da bazı eski alışkanlıkların yeri hiç değişmiyor. Kahve falı da bunlardan biri.

Haberin Devamı

Geçmişten bugüne süregelen bu geleneği çağımızın teknolojik dünyasıyla birleştiren Tellwe adlı internet sitesi de bunun en çarpıcı örneklerinden biri.

Dileyenlerin akıllı telefonlarına indirdikleri bir uygulama sayesinde de yararlanabileceği Tellwe, sadece kahve falı değil, 240 civarında özel fallar da içeriyor.

Fal baktıran üyeler aplikasyon veya siteye girip falcılardan ve falcıların baktıkları fal çeşitlerinden birini seçip gönderebiliyorlar. Kahve falı baktırmak isteyen kullanıcılar aplikasyon ve web sitesi aracılığıyla içtikleri kahve fincanlarının fotoğraflarını seçtikleri falcıya göndererek kahve falının bakılmasını isteyebiliyorlar. Sisteme üyelik ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

Falcı adayları kendi kayıtlarını yapıp falcı üyesi oluyorlar. Öncelikle deneme fallarını baktıktan sonra fal baktıranlar tarafından aldıkları oylara göre sistem içinde aktif hale gelip derecelendiriliyorlar.

Haberin Devamı

Kendisi de bir Türk kahvesi ve falı tutkunu olan girişimci Demet Kütükçü Safçı geçtiğimiz günlerde “Kahve Falı Sözlüğü” adlı bir de kitapçık çıkardı. Safçı, www.tellwe.com projesini de çatısı altında bulunduran Mutlucu İnteraktif Projelerin ortağı ve Genel Müdürlüğü’nü yürütüyor.

Türk Kahvesi’ni tarihi, seremonisi, pişirilmesi, sunumu, kullanılan malzemesi v.b. gibi çok geniş bir şekilde inceleyen Safçı: "Türk Kahvesi'nin Yemen'den İstanbul'a ulaşan ve Osmanlı'da geçen tarihini anlatan kitapları okudukça, Türk Kahvesi'nin UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine neden alındığını çok iyi anlıyoruz. Kahvenin kendisi değil elbette Türk Kahvesi’nin Kültür ve Geleneği listede yerini aldı. Türk Kahvesi tüm dünyada telvesiyle pişirilen tek kahvedir. Öğütülmesi, pişirilmesi ve sunumuyla başlı başına bir şölendir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!