Neymar futbolu Barcelona'da öğrenmiş

Güncelleme Tarihi:

Neymar futbolu Barcelonada öğrenmiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 17:24

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona ile yeni sözleşme imzalayan Brezilyalı Neymar, idolünün Ronaldinho olduğunu ve futbol oynamayı bu kulüpte öğrendiğini söyledi.

Brezilya'nın Santos kulübünden Barcelona'ya 57 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer olan 21 yaşındaki Neymar, kulübün resmi yayın organı Barca TV'ye yaptığı açıklamada, Barcelona'nın efsane oyuncuları arasında nitelediği Ronaldinho gibi olmak için çok çalışması gerektiğini ifade etti. Ronaldinho'nun yeteneklerinin hiçbir oyuncu ile karşılaştırılamayacağını vurgulayan Neymar, 33 yaşındaki oyuncu için, "Barcelona'da, Brezilya Milli Takımı'nda tarih yazdı ve hala yazmaya da devam ediyor. Bense bunun için yolun sadece başındayım ve umarım Barcelona'da iz bırakabilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Neymar, 2011 FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde Santos'ta oynarken Barcelona ile karşılaştıklarını hatırlatarak, "O maçı 4-0 kaybettik. Futbol oynamayı Barca'dan öğrendim. Beni en çok etkileyen yanları oynadıkları futbolun basitliğiydi" şeklinde konuştu.

Barcelona'nın çok paslaşmaya dayalı, basit futbol oynayabildiği her maçın heyecan verici olduğunu vurgulayan Neymar, Katalan ekip bu şekilde oynadığında sadece Barcelona taraftarının ve medyanın değil, "herkesin ağzını açık bıraktığını" kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!