Ege Haberleri

EGE

    Neye niyet, neye kısmet

    Hürriyet Haber
    03.09.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    HEMEN hemen her gün, ‘‘Bu öğlen ne yesek’’ sorusunu ortaya atıp, uzun bir fikir cimnastiğinden sonra yemek yiyeceğimiz yere karar veririz. Ancak bu kez öyle olmadı. Sık sık birlikte yemek yediğim sevgili dostumla aynı anda ‘‘Şütte’’ dedik.

    VE Şütte'ye gitmek için otomobilimize bindik. Alsancak'a ulaştığımızda otomobille gelmekte çok büyük bir hata yaptığımızı anladık. Birkaç kez turladık ancak park yeri bulamadık. Eskiden böyle zamanlarda fuar imdadımıza yetişirdi.

    ULUSLARARASI İzmir Fuarı nedeniyle bu olanağımız da yoktu. Üstelik fuar trafiğin artmasına da neden olmuştu. Sonuçta yalnız Şütte değil, Alsancak'ta hiçbir yerde yemek yiyemeyeceğimizi görüp rahatlıkla park yeri bulabileceğimiz bir yere gitmeye karar verdik. Arkadaşım, ‘‘Haydi gel, nostalji yapalım’’ dedi. Faikbey'in yolunu tuttuk.

    SULTAN İnegöl Köfte Salonu, 77 Sokak'ın girişinde, küçük ve temiz bir yer. Bembeyaz masaları, pırıl pırıl servisi ve çok lezzetli köftesi var. Pekçok kez, öğle yemekleri için geldiğimiz, geceleri özellikle Çeşme dönüşlerinde uğrayıp köfte yediğimiz Sultan'a gelmekle iyi yaptığımızı otomobilimize rahatlıkla yer bulunca inandık.

    PARKEDİP kapı önüne konmuş iki masadan birine oturduk. Burada seçeneğiniz az. İnegöl Köfte, kaşarlı köfte ya da çöp şiş yiyeceksiniz. Birer buçuk inegöl köfte, salata, yoğurt ve kola söyledik. Garsonumuz salataya soğan isteyip istemediğimizi sordu. Pekçok yerde bu inceliği göstermiyorlar. Öğle yemeğinde soğan yemeyi doğru bulmadığım için de salatamın çoğunu yiyemiyorum.

    ÖNCE taze ekmekle, soğansız salatamız ve yoğurduğumuz geldi. Ama ne yoğurt...

    ÖYLESİNE lezzetli ki, sadece ekmek ve yoğurtla öğünü geçirmek mümkün. Salata da özenle yapılmış, domates ve salatalık küçük küçük kesilmiş, limon ve zeytinyağı da kararında.

    DERKEN köftelerimiz geldi. Közlenmiş biber ve domates eşliğinde servis edilen köftelerimizi yerken, yemek yemeye gelen üç kişilik bir aile keyfimizi kaçırdı. Başka yer yokmuş gibi gelip burnumuzun dibine park ettiler ve yandaki masaya oturdular. Oysa biraz geriye gitseler kendi masalarının önünü kapatacaklardı, bizi de rahatsız etmemiş olacaklardı.

    KÖFTELERİMİZİN lezzeti sıkıntımızı çabuk atlatmamıza yardımcı oldu. İnegöl Köfte, özel bir teknikle hazırlanıp, bekletildikten sonra pişiriliyor. Sultan İnegöl Köfte Evi'nde de en iyisi yapılıyor. 6 milyon lira tutan hesabımızı ödedik ve daha sık gelmeye karar vererek ayrıldık.

    TELEFON: 224 72 11

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı