New Yorklular, Hillary Clinton'u, Barack Obama'ya tercih ediyor

Güncelleme Tarihi:

New Yorklular, Hillary Clintonu, Barack Obamaya tercih ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 00:22

ABD'de 2008 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde New Yorklular'ın Hillary Clinton'u, Barack Obama'ya tercih ettiği ortaya çıktı.

New York Daily News Gazetesi'nin yaptığı bir ankete göre, kentteki seçmenlerin gözünde New York Senatörü Hillary Clinton, Illinois Senatörü zenci Barack Obama'ya göre daha güçlü bir aday olarak öne çıkıyor.

New Yorklu seçmenlerin yüzde 43'ü Clinton'u desteklerken yüzde 24'ü Obama'ya oy vereceğini söylüyor. Geriye kalan yüzde 33'lük grup ise kararsızlardan ve başka bir adaya destek verenlerden oluşuyor.

Demokrat Parti'ye kayıtlı seçmenlerin yüzde 49'u ise, her ikisi de Demokrat Partili olan adaylardan Clinton'u başkanlığa daha uygun görürken, yalnızca yüzde 23'ü Obama'yı destekliyor.

Kentte kadınlar, Hispanikler ve zenciler bile Clinton'u favori olarak görüyor. Siyah Amerikalılar'ın yüzde 49'unun, tercihlerini Obama'dan değil de Clinton'dan yana kullanmaları dikkati çekiyor.

Anket, kadın seçmenlerin ilk tercihi olan Clinton'ın erkeklerden aynı oranda destek görmediğini de gözler önüne seriyor. Clinton'u senatör olarak başarılı bulsalar da, “bayan başkan” düşüncesine sıcak bakmayan erkek seçmenler yüzde 34 oranında Clinton'u destekliyor.

Kentteki seçmenlerin yüzde 45'lik grubu, 2008'deki başkanlık yarışının en önemli konusu olarak gördükleri Irak sorununun çözümünde de Hillary Clinton'a güveniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!