Nevşehirli öğrencilerin TUBİTAK başarısı

Güncelleme Tarihi:

Nevşehirli öğrencilerin TUBİTAK başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:04

Nevşehirli öğrencilerin TUBİTAK başarısı

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA) -NEVŞEHİRli öğrenciler, Kayseri’de yapılan TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda üç bölge birinciliği, bir bölge üçüncülüğü kazandı. Yarışma sonrasında Ankara’da yapılacak Türkiye finaline katılacak 16 projeden 3’ü, Nevşehirli öğrencilerin hazırladığı projeler arasından seçildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’nun düzenlediği 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl TÜBİTAK Bölge sergisi Kayseri’de düzenlendi. Yarışmada, Kayseri, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Yozgat ve Sivas illerinden toplam 100 proje sergilendi. Sergilemenin ardından Ankara’daki Türkiye finaline katılacak 16 proje belirlenerek, ödülleri proje sahibi öğrencilere düzenlenen törenle verildi. Yarışmada, Nevşehir 3 dalda bölge birincisi, bir dalda ise üçüncü oldu. Yarışma, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor. TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca düzenlenen yarışma, Bilgisayar, Biyoloji, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknoloji Tasarım ve Tarih dallarında Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması adı altında yapılıyor.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bu yıl 47.’si düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Projeleri yarışması kapsamında yapılan bölge sergisi, Kayseri’de gerçekleştirildi. Nevşehir’in 8 proje ile katıldığı bölge sergisinde, Kayseri, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Yozgat ve Sivas illerinden toplam 100 proje sergilendi.  Nevşehir’i temsilen sergiye katılan 8 projeden; Ürgüp Hayri Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesi, “çiftçi balık TM ile tarım” adlı proje ile Coğrafya alanında bölge birinciliğini elde etti. Nevşehir Özel Kardelen Anadolu Lisesi, “İTOLOJİ” adlı projesi ile Türk Dili ve Edebiyatı alanında Bölge Birincisi oldu.  Nevşehir Halil İncekara Bilim Sanat Merkezi, “şarjın dolu, yolun açık olsun” adlı projesi ile fizik alanında bölge birinciliğini elde etti. Nevşehir Özel Altınyıldız Fen Lisesi ise, “radyo dalgalarından sonsuz enerji” adlı projesi ile fizik alanında Bölge Üçüncülüğüne layık görüldü. Bölge düzeyinde birincilik derecesi alan projelerim öğrencileri ve danışman öğretmenleri,  02-06 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde Nevşehir’i temsil edecekler.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!