Nevşehir'de öğretim üyesi ile öğrencisi, tarlada ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Nevşehirde öğretim üyesi ile öğrencisi, tarlada ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 13:12

Nevşehir'de öğretim üyesi ile öğrencisi, tarlada ölü bulundu

Haberin Devamı

NEVŞEHİR, (DHA)- NEVŞEHİR Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde görevli Doç.Dr. Sadettin Baştürk ile yüksek lisansını tamamladıktan sonra Bilim Uzmanlığı eğitimi alan Kübra Yılmaz, merkeze bağlı Çardak köyündeki tarlada ölü bulundu. Doç. Dr. Sadettin Baştürk'ün, Kübra Yılmaz'ı tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar ettiği üzerinde durulduğu belirtildi.
Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Çardak köyünde, bu sabah saatlerinde yerde, kanlar içinde yatan biri kadın, iki kişiyi fark eden çiftçiler, jandarmaya haber verdi. ihbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrollerde, tabancayla vuruldukları belirlenen kadın ve erkeğin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Yapılan araştırmada, cesetlerin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde görevli evli ve 2 çocuk babası Doç. Dr. Sadettin Baştürk ile aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladıktan sonra Bilim Uzmanlığı eğitimi alan Kübra Yılmaz'a ait olduğu saptandı.
ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETTİĞİ İHTİMALİ
Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler, otopsi yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. ​Olayın duyulmasının ardından üniversite personeli ile Doç. Dr. Baştürk ile Yılmaz'ın yakınları ve arkadaşları hastaneye akın etti.
Yozgatlı olan Doç. Dr. Baştürk'ün, Yılmaz'ı tabancayla vurduktan sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, Doç. Dr. Baştürk ile Kübra Yılmaz'ın kesin ölüm nedeninin, yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağını belirterek, "Şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil'' dedi.
ÜNİVERSİTENİN 'KİŞİSEL VE MÜNFERİT OLAY' VURGUSU
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü de olayın ardından yazılı açıklama yaptı. Olay hakkında üniversitenin de soruşturma başlattığı belirtilen açıklamada, kişisel ve münferit bir olayın üniversitenin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğinin altı çizildi. Açıklamada şöyle denildi:
''Elim olay üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. 11 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden üniversitemiz mensupları Sadettin Baştür ve Kübra Yılmaz’ın vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki; üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, vefat edenlerin aileleri başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!