Nevşehir Belediyesi 7. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Nevşehir Belediyesi 7. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 12:59

Nevşehir Belediyesi 7. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)-NEVŞEHİR Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışma için Türkiye’den 867 ve çeşitli ülkelerden de 143 olmak üzere toplam 1010 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı 3 bin 721 fotoğraf ile başvuruda bulundu.

Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada , bu yıl 7. si gerçekleştirilen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraf sanatçılarını tebrik etti. Fotoğraf sanatının gelişiminin yanı sıra, bu sanata amatör ve profesyonel anlamda gönül vermiş sanatçıların ,uğraş verdikleri böylesine önemli bir alanda etkinliklerinin daha da artırılması inancında olduğunu dile getirdi. Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı Nevşehir Belediyesi 7. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışmasına katılan manzara konulu eserler, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde; Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, AKFOD ’dan Erdem Zengin, (AFIAD) FSK’ dan Gülcan Acar, (AFIAD) FSK’ dan Mehmet Uçar, KAFSİD’den M. Turgay Bilge, UFAD’ dan Murat Ziya Öztürk, NİFOD ’dan Mustafa Doğan Şahiner ve KAFSİD’den Sami Türkay’ dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.
Yapılan değerlendirmeler sonrasında, birinciliği Ukrayna’dan Yevhen Samuchento , ikinciliği ve üçüncülüğü Güney Kore’den Mi Gyeong Kim’in elde ettiği Nevşehir Belediyesi 7. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasında, Güney Kore’den Kweonyeoi Oh, İran’dan Amir Hossein Kamalı, Vietnam’dan Tuan Nguyen Tan ve Türkiye’den İsmail Tütün, Galip Çetiner ve Mehmet Ayhan’ın eserleri mansiyon almaya hak kazandılar. Yarışmada, fotoğraf sanatçısı Derya Yazar’da seçici kurul tarafından Kapadokya Özel Ödülü almaya hak kazandı.

Nevşehir Belediyesi 7. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışmasında birinci olan eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya verilecek. Yarışmada ayrıca 6 mansiyon ödülü de eser sahiplerine takdim edilecek. Yarışmada seçici kurul ayrıca düzenlenecek sergide fotoğraf severlerin beğenisine sunmak amacıyla yarışmaya katılan eserler içerisinden 30 fotoğraf belirlemesi de yaptı.
FOTOLU
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!