Nevruzun renkleri

Güncelleme Tarihi:

Nevruzun renkleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 01:43

Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz, Balkanlardan Orta Asya’ya, Türk dünyası ülkelerinde rengârenk etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Edirne’de Trakya Üniversitesi’ndeki kutlamada örste demir dövüldü, Nevruz ateşinin üzerinden atlandı. Yeniçeri kıyafeti giyen öğrenciler kutlamada ok attı.

Nevruzun renkleri

Ankara’da MHP lideri Devlet Bahçeli Nevruz sergisine katıldı, MHP’li İsmet Büyükataman’la yumurta tokuşturdu.

Nevşehir’de Hacıbektaş semah ekibi gösteri yaptı. Ateş yakıldı ve demirde örs dövüldü.

Nevruzun renkleri

KÜTAHYA

 

Eskişehir’de renkli gösterilerin yer aldığı kutlamada Vali Güngör Azim Tuna ile Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan büyükelçileri yakılan ateşten atladı.

 

Haberin Devamı

Manisa’da 476’ıncı Uluslararası Mesir Macunu Festivali, eğlence programları iptal edildikten sonra bir dizi etkinlikle yapıldı. Nevruz ateşinden atlanılıp örste demir dövülürken, şifalı mesir macunu 41 çeşit baharatla karıldı.

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi ve Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen nevruz kutlamasında konuk öğrenciler Türk Cumhuriyetleri’nin bayraklarını dalgalandırdı. Protokol mensupları yumurta tokuşturup ateşten atladı.

Nevruzun renkleri

ASTANA

Tacikistan’da Nevruz Bayramı için 4 gün resmi tatil ilan edildi ve en görkemli etkinlik, başkent Bişkek’teki ana meydanda yapıldı. Etkinlikte, vatandaşlara Nevruz’un en önemli simgesi olarak görülen Sümelek tatlısı ikram edildi. Vatandaşlar tiyatro ve dans gösterileri ile halk oyunlarını izledi.

Nevruzun renkleri

KAZAN

Özbekistan’da ülke genelinde konserler ve halk oyunları gösterileri yapılırken, halka Özbek pilavı ve tatlı ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!