Nevruz kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Nevruz kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 13:50

- Bursa'da, Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa'da, Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Bursa Nevruz Kutlama Komitesi, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Nevruz'un birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Nevruz'un, Orta Asya'dan Ortadoğu, Kaskaflar ve Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada kutlanan bir bayram olduğunu belirten Karaloğlu, "Belki bugün, çok farklı etnik gruplar, farklı geleneklerle nevruzu kutluyorlar. Ama son dönemlerde, sanki nevruz birilerinin özel günüymüş, birilerinin toplumu rahatsız etmek için oluşturulmuş özel bir günüymüş gibi maalesef Türkiye'de çok öne çıkarıldı." dedi.

Karaloğlu, nevruzu ruhuna uygun şekilde kutlamak gerektiğini vurgulayarak, "Nevruz, bu topraklarda yaşayan herkesin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olması gerekir. Nevruzun ruhu bunu gerektirir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dönemde çok acıların yaşandığını anlatan Karaloğlu, "Son dönemde çok acı yaşadık. Maalesef ülkemizle beraber geniş bir coğrafyada uzun yıllardır kan, gözyaşı, ızdırap ve huzursuzluk var. Temenni ederim ki nevruz, kanın, gözyaşının ve huzursuzluğun son bulmasına da vesile olsun." diye konuştu.

Nevruz Kutlama Konseyi Başkanı Handan Askeran Ton da barışın ve kardeşliğin sembolü olan nevruzu, terörün olmadığı bir ortamda kutlamayı istediklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayarak Ton, "Çünkü Nevruz kardeşliktir. Nevruz barıştır, Nevruz berekettir. Yeni günlerin ve umutların başlangıcıdır. Türk dünyasında; uyanış, kalkınma ve birlik günüdür. Ergenekon'dan çıkıştır Nevruz. Birliği, beraberliği, umudu ve geleceğin aydınlığını temsil eder" dedi.

Konuşmaların ardından Nevruz Kutlama Komitesi, Vali Karaloğlu'na, tabiatın yeniden canlanışını simgeleyen "Semeni" takdim etti. Vali Karaloğlu, konuklarıyla yumurta tokuşturdu.

Öte yandan, Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle bazı sivil topum örgütleri ve sendikalara üye bir grup, nevruzu etkinlikleri için Kent Meydanı'nda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan etkinlik, katılımcıların "Nevruz ateşi"nin üzerinden atlamasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!