Nevin'in “olimpiyat koşusu” başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Nevinin “olimpiyat koşusu” başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 15:37

Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'ın “olimpiyat seferi” başlıyor.

Kadınlar 100 metre engellide son iki yılın Avrupa şampiyonu olan milli atlet, yarın antrenörü Cüneyt Yüksel ile 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmak için Londra'ya gidecek.

Antrenör Cüneyt Yüksel  yaptığı açıklamada, Yanıt'ın moral ve motivasyonunun çok iyi olduğunu belirterek, “Avrupa Şampiyonası'nın ardından koştuğumuz son iki yarışta dereceyi aşağıya çektik. Şu an hiçbir sıkıntımız yok, yarışı bekliyoruz. Oradaki hava ne olur bilmiyorum, gidince göreceğiz” dedi.

Yanıt'ın daha önce Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarıştığını, olimpiyat deneyiminin de olduğuna dikkati çeken Yüksel, “Ben performans söz konusu olduğunda baskıya inanmıyorum. Stres baskısına inanmıyorum, Nevin'in bacağında varsa koşar, yoksa koşmaz. Kendisi belli bir tecrübeye sahip. Şimdi bize düşen oraya gidip elimizden gelenin en iyisin yapmak. Türk halkının dualarının da bizimle olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Nevin Yanıt, son olarak Eskişehir'de düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 100 metre engellide 12.61 ile kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirmişti. Yanıt, bu derecenin olimpiyatlarda final koşmak için yeterli olduğunu ve hedefinin de final koşmak olduğunu ifade etmişti.

Milli Atlet, 6 Ağustos Pazartesi günü TSİ 12.00'de seçmelere çıkacak. Kadınlar 100 metre engellide yarı final koşusu 7 Temmuz Salı günü TSİ 21.00'de yapılacak ve aynı gün 23.00'te finaller koşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!