NEÜ’den Konya’nın elektriğine önemli katkı

Güncelleme Tarihi:

NEÜ’den Konya’nın elektriğine önemli katkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 13:26

NEÜ’den Konya’nın elektriğine önemli katkı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)-KONYA'da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) da desteklediği bir projeyle güneş enerjisinden elektrik üretiyor. 
Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Oğuz “Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı” kapsamında MEVKA’dan 342 bin TL destek alınan projenin 950 bin TL’ye mal olduğunu söyledi. 
Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Muciz Özcan’ın yürüttüğü projenin öğrencilerin eğitimine, doğaya ve maddi açıdan üniversiteye pek çok yönden önemli katkılar sağlayacağını belirten Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Köyceğiz Kampüsüne uygulanmak üzere 250 kilovatlık güneş enerjisi santrali kurulumu için gerekli fizibilite çalışmaları yapıldı. Üniversite kampüs alanının mimari projesi doğrultusunda panel kurulumu için uygun alanlar belirlendi ve 250 kilovat kurulu güçlü PV sistemi tasarlandı. Yapılan enerji analizi sonucunda; 1900m2 ‘lik alana oturan bu santral yaklaşık olarak yıllık 426.750 kilovat elektrik enerjisi üretecek ve yıllık 135 metreküp karbondioksit sera gazı azaltımı sağlanacak. Mali analiz sonucunda ise santralden yıllık 167.436,5 TL kazanç elde edileceği ve sistemin geri ödeme süresinin yaklaşık 5 yıl olacağı saptanmıştır.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!