NEÜ’de tıp ve sağlık öğrencilerinin özgüveni artıyor hata oranı düşüyor

Güncelleme Tarihi:

NEÜ’de tıp ve sağlık öğrencilerinin özgüveni artıyor hata oranı düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 12:52

NEÜ’de tıp ve sağlık öğrencilerinin özgüveni artıyor hata oranı düşüyor

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- NECMETTİN Erbakan Üniversitesi Simülasyon ve Modelleme Uygulama ve Araştırma Merkezi, başta Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri olmak üzere pek çok kesime uygulamalı sağlık eğitimi veriyor.
Merkezin Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sema Soysal Tıp fakültesinde öğrencilere 6 yıllık öğrenim hayatları boyunca bilgi yüklendiğini, zaman zaman da maketler üstünde beceri kazandırıldığını hatırlattı. Öğrencilerin sahaya çıktıklarında bir süreci yönetmeleri, bir hastaya müdahale edebilmeleri gerektiğini, bir hekimin de en çok korktuğu konulardan birinin ani kalp durması yaşamış bir hastaya müdahale olduğunu söyleyen Soysal: “Hasta güvenliği, hasta mahremiyeti açısından artık öğrencilerimizi hastaların üzerinden eğitemiyoruz. O nedenle de biz burada gerçek hayatın taklidini yapıyoruz. Hasta yerine bilgisayar destekli simülatörler kullanıyoruz. Burada son sınıf öğrencilerimizin sahaya çıkmadan önce kazandıkları bilgi ve becerileri, süreç yönetimini izliyoruz.” dedi.
Merkezde öğrencilere Temel ve ileri kardiyak yaşam desteği bilgi beceri edindirme medikal simülasyon eğitimlerini yürüttüklerini anlatan Soysal, iletişim simülasyon eğitimlerine de başladıklarını belirtti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!