Netflix izleyenler internet kotasını ne kadar harcıyor?

Güncelleme Tarihi:

Netflix izleyenler internet kotasını ne kadar harcıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 10:15

Genişleyen içerik yelpazesiyle ülkemizde her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmayı başaran Netflix’te dizi ve film seyrederken internet kotanızdan ne kadar veri harcanıyor biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Binlerce lisanslı dizi, film ve belgeseli internet bağlantısının olduğu herhangi bir cihazdan izleme imkanı sunan Netflix, en fazla merak edilen bir konuya açıklık getirdi. Online olarak içerik izlerken harcanan veri miktarını yayınlanan platform, kullanıcıların internet kotalarını kontrol altında tutabileceğini belirtiyor.

Netflix izleyenler internet kotasını ne kadar harcıyor
Wi-Fi üzerinden izlerken veri kullanımını bant genişliğine göre otomatik ayarlayan Netflix, manuel ayar sayesinde adil kullanım kotasına takılmanızı önlüyor. Standart çözünürlükteki yayınlar için 1 GB, HD yayınlar için 3 GB veri harcayan uygulamada "Hesabınız > Profilim" sayfasında yer alan "Yürütme Ayarları" seçeneğiyle ayarları manuel olarak değiştirebilirsiniz.
Netflix izleyenler internet kotasını ne kadar harcıyor

donanımhaber'in haberine göre mobil veri miktarını belirlemek için ise menü ikonuna tıklayarak "Uygulama Ayarları > Hücresel Veri Kullanımı" sekmesinden istediğiniz kaliteyi seçebilir, böylelikle veri sarfiyatı konusunda daha kontrollü hareket edebilirsiniz. İlk ay tamamen ücretsiz hizmet veren Netflix’e dilerseniz aylık 15.99 TL’den başlayan fiyatlarla abone olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!